Aš: V Horních Pasekách se začíná s rekonstrukcí úpravny vody

07.06.2018 8:36

Jednou z letošních investičních akcí je rekonstrukce úpravny vody v Horních Pasekách. Dle smlouvy o dílo s vítězem zadávacího řízení, společností ODEHNAL-STAVO Podhradí, je termínem předání stavby a zahájení prací 1. červen, termínem dokončení 30. září 2018. Cena rekonstrukce úpravny vody z výběrového řízení je 2,517 miliónu korun (včetně DPH).

Aš: V Horních Pasekách se začíná s rekonstrukcí úpravny vody
Foto: wikipedia
Popisek:

Zařízení je dle informací ze společnosti TEBYT Aš, která bytový fond v Horních Pasekách, včetně úpravny vody, spravuje, ze 70. let minulého století, kdy byl v tomto místě vybudován vojenský objekt.

Projekt řeší jak úpravy stávajícího technologického zařízení, tak i modernizaci samotného objektu úpravny. Vymění se dvě stávající ocelové nádrže o objemu 25 m³ za nádrže plastové o stejném objemu a kompletní elektroinstalace, zřízena bude mj. nová čerpací stanice, čímž se docílí vyšší kvalita pitné vody a její plynulejší dodávka spotřebiteli.

Při zadávání projektové dokumentace byl kladen důraz na zpracování jednotlivých etap výstavby tak, aby byl maximálně zajištěn provoz úpravny a dodávky pitné vody po celou dobu stavebních prací a demontáží a montáží zařízení a potrubí. Z úpravny je pitá voda dodávána do 22 bytů v majetku města, sedmi rodinných domů a do objektu na zpracování dřeva.

Obec Horní Paseky leží u státní hranice s Německem, v blízkosti lázeňského města Bad Brambach. V současné době má 80 obyvatel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…