Aukce slaví další úspěch, tentokrát v Krnově

25.02.2014 19:50

Město Krnov pořádalo další elektronickou aukci pro krnovskou radnici a dalších 17 objektů města, jako jsou mateřské školy, základní školy a další.

Aukce slaví další úspěch, tentokrát v Krnově
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

V polovině února proběhla online aukce na dodavatele zemního plynu pro příští období. Za následujících 17 měsíců odebere město okolo 1400 MWh. Smysl aukce se potvrdil po 29 minutách licitace mezi 10 zúčastněnými dodavateli. Došlo ke snížení původní ceny o více než 400 tisíc korun.

Administrací zakázky byla pověřena brněnská společnost Aukční poradenské centrum, jejíž služeb využívá také statutární město Brno či statutární město Chomutov. AP Centrum se zabývá snižováním provozních a režijních nákladů pomocí elektronických aukcí.

Obchodní ředitel, Bc. Jiří Šanda, vysvětluje: „Není výjimkou, že v e-aukci zvítězí stávající dodavatel. Právě ten má největší motivaci ke snížení ceny, protože nechce přijít o svého zákazníka.“

Stejně tomu bylo právě v Krnově, kde nejlepší cenu v aukci nabídl současný dodavatel plynu, společnost RWE Energie, a.s. Svoji původní cenu tak snížil v aukci o bezmála 30 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: krnov.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…