Až čtyřicet nových stavebních parcel vznikne nedaleko centra Bohumína

04.09.2017 8:36

Až čtyřicet zasíťovaných parcel by do pěti let mohlo vzniknout v lokalitě Petra Cingra nedaleko centra Bohumína. A to na zelené louce i v prostoru po zdemolovaných zchátralých městských domech. Ten poslední by mohl padnout k zemi zřejmě už v příštím roce.

Až čtyřicet nových stavebních parcel vznikne nedaleko centra Bohumína
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Město si na proměnu lokality nechalo vypracovat studii. Ta počítá se zasíťovanými parcelami o velikosti maximálně tisíc metrů čtverečních. Mezi budoucími rodinnými domy hodlá město ponechat i nezastavěnou plochu, kde vznikne malý parčík pro relaxaci s různými atrakcemi, který propojí stávající zástavbu rodinných domků s těmi novými. Zároveň město pro parčík využije i zdejší vodní plochu.

„Lokalitu musíme nejprve odvodnit, připravit k zasíťování a rozparcelování. Sázet tady budeme i novou zeleň. Až bude vše připraveno, nabídneme pozemky k prodeji v licitaci podobně jako v Záblatí ve Slunečné ulici. O tento druh bydlení mají totiž lidé stále větší zájem. Proto usilovně hledáme a pracujeme na přípravě dalších lokalit, které by byly pro výstavbu rodinných domků vhodné,“ prozradil bohumínský místostarosta Lumír Macura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…