Bohumín: Ekologická soutěž se těší obrovskému zájmu

20.09.2016 14:46

Neuvěřitelnou odezvu Bohumíňáků vyvolala hned po svém odstartování ekologická soutěž Třiď a bav se. O půlnoci z pátku na sobotu město na svém webu a facebookovém profilu odtajnilo prvních 17 šifer k nalezení schránek s tričky. Do ulic i odlehlých míst okamžitě vyrazily desítky lidí. První schránka našla svého majitele už krátce po půlnoci. Do 24 hodin od zahájení pátrací akce zůstaly ve svém úkrytu jen dvě schránky.

Bohumín: Ekologická soutěž se těší obrovskému zájmu
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Skupinky lidí s čelovkami a baterkami bylo možné pozorovat po celém Bohumíně. Soutěžící se předháněli, kdo z nich se dříve dostane na zašifrované místo a bude úspěšný v hledání. Schránky lidé nacházeli na odlehlých i kuriózních místech. Jedna z nich byla „utopena“ v modrém sudu s dešťovou vodou u kostela ve Starém Bohumíně, jiná zase visela na borovici u Vrbického jezera, další byla důmyslně skryta v blízkosti železničního přejezdu v Pudlově.

„Pod přejezdem je roura na odtok vody a v ní to bylo nalepené na stropě,“ napsala na facebookový profil jedna z úspěšných soutěžících. Další nálezkyně se radovala z pokladu ukrytého v blízkosti limnigrafu u řeky Odry. "Keška nalezena při nočním dobrodružství za svitu úplňku pod železným mostkem,“ hlásila. Rekordmanem prvního kola soutěže se stala rodina, která ještě v průběhu noci objevila čtyři schránky.

Během šesti týdnů organizátoři schovají celkem 100 schránek. Každý pátek minutu před půlnocí zveřejní zašifrovaný seznam 17 míst. Na další vlnu nápověd a dobrodružné pátrání v terénu si tedy Bohumíňáci budou muset ještě pár dnů počkat. Organizátoři připomínají, že každý úspěšný nálezce se musí přihlásit na e-mail tridabavse@mubo.cz, aby mohl být zařazen do slosování o notebook, chytrý telefon a tablet. Finále soutěže proběhne 29. října v 16:25 hodin v Hobbyparku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…