Bohumín: U základní školy v centru přibudou nová parkovací místa

22.07.2016 21:29

Nová parkovací stání až pro dvacítku automobilů vzniknou ještě letos na části zelené plochy u základní školy Beneše v centru Bohumína. V jejím okolí jich není dostatek. Auta parkují, kde se dá, a to i v křižovatce ulic Čs. armády, Čáslavská a Beneše.

Bohumín: U základní školy v centru přibudou nová parkovací místa
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Bezpečnostní situaci v těchto místech sice vyřešilo vodorovné značení, ale místa k zaparkování tím nepřibyla. Ta přinese až nová odstavná plocha. Městu se totiž podařilo dokončit téměř dvacetileté vyjednávání se soukromými vlastníky z Ameriky a Německa a pozemky vykoupit.

„Nedostatek parkovacích míst se v lokalitě projevuje hlavně ve večerních hodinách, a proto je každé místo velkou pomocí. Hlavní však je, aby se nezhoršily podmínky pro školu. Výsadba zeleně proto bude velmi pěknou a vítanou ozdobou této plochy,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Nové parkoviště bude mít rozlohu 300 metrů čtverečních. Kvůli rozměrům budoucí plochy a zjednodušení administrativy ovšem nepůjde o klasické asfaltové či dlážděné parkoviště, ale plochu naopak zpevní recyklát. Město zároveň opraví chodníky od školy až k restauraci Elba. Dojde i k upravení plochy pro separační kontejnery.

Kvůli zeleni by práce měly začít až na podzim

V prostranství vznikne také odpočinková zóna, která naváže na zdejší školní zahradu. Budou ji moci využívat ovšem nejen školáci, ale také široká veřejnost. „Momentálně na projektu pracuje projektantka a budoucí podobu lokality konzultujeme jak se školou, tak s rodiči školáků, kterých se proměna bezprostředně dotkne. Finální podoba proto vznikne až na základě těchto jednání,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice Jan Jeziorský.

Práce by měly začít až na podzim, kdy je vhodnější čas pro výsadbu zeleně a zároveň budou mít cestáři volněji. Teď je ve velkém zaměstnávají opravy městských silnic a chodníků. Letos do nich město investuje přes 13 milionů korun. Na seznamu je více než 30 lokalit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.