Chomutov: Agentura pro sociální začleňování popírá svou práci

17.02.2012 13:33

Město Chomutov připravuje projekt Kamínek a jedním z požadovaných dokladů k podání žádosti je i posudek Agentury pro sociální začleňování.

Chomutov: Agentura pro sociální začleňování popírá svou práci
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Stanovisko město obdrželo, ale překvapením je, že Agentura jeho obsahem sama popírá svou práci, o které tvrdila, že je velmi kvalitní. „Jsem přesvědčen, že z úrovně Agentury nejde o odplatu za nepřijetí Strategického plánu sociálního začleňování zastupitelstvem našeho města, ale o dílčí pochybení této instituce, neboť vyjádření není ani podepsané statutárním orgánem Agentury,“ říká primátor města Jan Mareš.

Město Chomutov dlouhodobě pracuje na podání projektu Kamínek, který řeší jednak využití bývalého objektu mateřské školy na Kamenné, ale také dlouhodobou realizaci aktivit vedoucích k motivaci a naplnění volnočasových aktivit dětí a mládeže ze skupin ohrožených sociálním vyloučením. Město při podání projektu vycházelo také ze Strategie pro sociální začleňování, kterou právě pro město zpracovávala Agentura. Ta ve svém vyjádření uvádí, že:

  • ve zdůvodnění jsou nedostatečně popsány problémy sociálně vyloučené lokality a potřeby cílové skupiny
  • zdůvodnění projektu potřebnosti se opírá o nejasně citované studie
  • na základě dostupných podkladů k projektu musíme tedy bohužel hodnotit explicitní zdůvodnění potřebnosti projektu, zpracování jeho vazby na potřeby cílové skupiny a jeho podporu u autorit města jako nedostatečné

Projekt Kamínek je jedním z výsledků spolupráce jak úseku projektů, tak i odborníků ze sociální oblasti a neziskových organizací, které by v nově vybudovaném centru měly působit. Jeho potřebnost potvrdilo i Lokální partnerství, jehož byla agentura zakladatelem a členem. Pozitivně se k projektu vyjádřili i odborníci z krajského úřadu, Centra regionálního rozvoje a dokonce i z ministerstva práce a sociálních věcí.  „Věřím, že projekt Kamínek a všechny aktivity, které město ve prospěch svých občanů koná, podají dostatečný důkaz oprávněnosti naší žádosti,“ dodává primátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …