Chomutov se opět zapojí do celostátní akce Ukliďme Česko

11.09.2023 16:08 | Tisková zpráva

Město Chomutov se opět zapojí do celostátní akce Ukliďme Česko a k účasti zve i veřejnost. Místní varianta úklidu pod názvem Ukliďme Chomutov proběhne v celostátním termínu, tedy v sobotu 16. září od 9 hodin.

Chomutov se opět zapojí do celostátní akce Ukliďme Česko
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Odbor životního prostředí, který akci spolu s Technickými službami města Chomutova organizuje, se při přípravě nových letošních tras snažil o oživení. „Řada lidí s námi uklízí pravidelně, tak hlavně pro ně se pokaždé snažíme o nějaké zpestření. Tentokrát jsme trasy po obou stranách zooparku naplánovali v opačném směru a také závěrečné občerstvení, na kterém město účastníkům rádo nabídne něco teplého do žaludku, proběhne jinde než minulý rok. Tentokrát dobrovolníky uvítáme v restauraci Dřevák na Kamencovém jezeře,“ informuje Dagmar Mutinská, vedoucí Odboru životního prostředí.

Sraz dobrovolníků proběhne v 9 hodin na parkovišti u horního vstupu do Zooparku Chomutov. Čekat je budou pracovníci Odboru životního prostředí, kteří jim poskytnou rukavice, igelitové pytle a napichováky. Po rozdělení se jedna skupina vydá k restauraci U Pratura a následně uklidí prostor podél cyklostezky, poté v Přemyslově ulici přejde železniční trať a odtud už zamíří přes loděnici do restaurace Dřevák. Druhá skupina projde pod silnicí I/13, uklidí prostor podél cyklostezky v ulici Březenecká a přes železniční nádraží Chomutov město dojde do Přemyslovy ulice a také končí svou cestu v restauraci Dřevák. „Doufáme, že i v letošním roce se zapojí, co nejvíce lidí, jelikož tato akce má opravdu velký smysl,“ komentuje Mutinská.

Pytle s odpadem posbírají a odvezou pracovníci technických služeb. V loňském roce bylo při několika úklidových akcích připravených Odborem životního prostředí z příměstské přírody odstraněno 15,5 tuny odpadu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…