Frýdek-Místek: Děti dostanou od města nové dopravní hřiště

19.07.2014 10:52

Sídliště Anenská v Místku čekají stavební úpravy. Nevyužitá asfaltová plocha mezi 6. ZŠ a hotelovými domy se promění v menší parčík s novým dětským dopravním hřištěm. Jedná se o lokalitu mimo motoristický provoz, která je přehledná a pro zmíněné účely plně vyhovující.

Frýdek-Místek: Děti dostanou od města nové dopravní hřiště
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Stavební práce by měly být zahájeny a ukončeny ještě v tomto roce. Popraskaný asfalt, desítky let nefunkční fontána s betonovým brouzdalištěm a dalšími betonovými bloky a ohrádkami budou odstraněny. Nahradí je zelená plocha s dopravním hřištěm, které v rámci školní výuky budou využívat žáci všech základních škol ve městě,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že stavební úpravy si vyžádají skácení dvou neduživých stromů a keřů živořících v betonových ohrádkách. Místo nich bude v tomto prostoru vysazeno čtrnáct nových stromů, převážně třešní, ale také habrů a jasanů.  Chybět nebudou ani nové lavičky a v místech nejvyššího pohybu osob budou vydlážděny chodníky.

Vozovky dopravního hřiště budou mít asfaltový povrch se svislým i vodorovným dopravním značením. Součástí jeho vybavení budou i mobilní semafory s dálkovým ovládáním světel a přenosné dopravní značky, které budou mít k dispozici pedagogové i strážníci městské policie provádějící dopravní výchovu. Hřiště je koncipováno pro dvacet pět dětí na jízdních kolech a deset na koloběžkách. Po absolvování výuky bude celá plocha volně přístupná veřejnosti.

Cílem této akce bylo zpříjemnit bydlení v lokalitě sídliště Anenská a zároveň zajistit podmínky pro dopravní výchovu dětí, která je povinnou součástí výuky na základních školách. Náklady na úpravu této lokality by měly činit necelé tři milióny korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …