Havířov: Most na Prachatické v Havířově se dočká rekonstrukce

18.03.2024 10:32 | Tisková zpráva

Z důvodu havarijního stavu mostu M2 na ulici Prachatické v části města Dolní Suchá, schválilo město demolici a výstavbu mostu nového. Momentálně probíhají přípravné práce, demolice začne v nejbližších dnech a hotovo by mělo být začátkem roku 2025.

Havířov: Most na Prachatické v Havířově se dočká rekonstrukce
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Po dobu rekonstrukce bude ulice Prachatická uzavřena, proto žádáme občany, aby využili objízdných tras, které budou samozřejmě značeny a Prachatická je dostupná i z ulic Lazecká, Orlovská a dalších. Po dobu stavby bude třeba objíždět spojku na ulici Prachatická a zároveň děkuji občanům za vstřícnost,“ uvedl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Výstavbou mostu dojde k nahrazení třípólového mostu novým jednopólovým železobetonovým předpjatým mostem. Výsledkem bude lehká konstrukce, která bude mít mnohem menší nároky na údržbu než konstrukce dosavadní a výhodou další je mnohaletá životnost. Kromě přeložky vodovodu a plynovodu dojde k úpravě obousměrné jednopruhové místní komunikace v navazujících úsecích před a za mostem. V rámci úpravy komunikace dojde k výškové úpravě tak, aby byla pod mostem zachována dostatečná průjezdná výška na železniční trati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…