Havířov: Na Program prevence kriminality získalo město v letošním roce bezmála 700 000 korun

05.07.2016 8:30

Finanční prostředky na programy prevence kriminality ve výši 697 tisíc korun od Ministerstva vnitra budou použity na realizaci tří dílčích projektů.

Havířov: Na Program prevence kriminality získalo město v letošním roce bezmála 700 000 korun
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Finanční spoluúčast města představuje zhruba 130 tisíc korun. Tato částka bude čerpána z Fondu pro zvýšení bezpečnosti a ochrany osob a majetku a upevnění veřejného pořádku ve městě Havířově.

Projekt „Sociálně psychologický výcvik pro rodiče s dětmi 2016“ je určen pro rodiny s dětmi, které jsou v evidenci oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Havířova. Realizátorem projektu je na základě Smlouvy o poskytování služeb sdružení SP+D Kontakt, občanské sdružení pro prevenci a pomoc osobám ohroženým sociálně patologickými jevy a drogovou závislostí. Celkově náklady na projekt činí 142 800 korun.

Projekt „Asistent prevence kriminality 2016“ se týká činnosti asistentů prevence kriminality (APK). Ti ve městě působí od poloviny roku 2010. Cílem projektu je zachování 2 pracovních míst APK, kteří svou prací přispívají k ochraně investic a majetku města, a to za současného zajištění bezpečnosti osob bydlících v sociálně vyloučených lokalitách. Asistenti prevence kriminality jsou zaměstnanci Městské policie Havířov. Účastníci projektu, kteří spadají do cílové skupiny, tj. příslušníci etnické menšiny nebo vybrané osoby bydlící v sociálně vyloučených lokalitách, svou činností přispívají ke zvýšení pocitu bezpečí občanů a eliminaci sociálně rizikových jevů v sociálně vyloučených lokalitách Havířov-Šumbark a Havířov-Prostřední Suchá. Specifickým cílem tohoto projektu je zlepšit kvalitu života, bezpečnostní situaci a vztahy obyvatel v lokalitách obývaných převážně Romy. Realizátorem projektu je Městská policie Havířov a celkové náklady na projekt činí 636 800,- korun.

Projekt „Informační brožura Průvodce bezpečným městem 2016" přinese občanům i návštěvníkům města aktuální informace týkající se bezpečnosti ve městě, důležité kontakty a rady. Smyslem této brožury je rovněž zvýšit pocit bezpečí občanů ve městě informovaností o systematické spolupráci mezi městskými strážníky, magistrátem města a Policií ČR při řešení bezpečnostní situace. Brožuru připravuje Městská policie Havířov a celkové náklady na její pořízení dosáhnou 45 000,- korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…