Havířov pokračuje ve výstavbě kanalizace

27.07.2014 6:32

V městské části Životice v ulicích Zelená, Na Dolanech, Severní, Na Polanech, U Křížů, Padlých hrdinů, Ovocná a Na osinách a v Prostřední Suché v Hornosušské a Protější ulici zahajuje město Havířov výstavbu kanalizace, tzv. III. etapu.

Havířov pokračuje ve výstavbě kanalizace
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Do roka by měli lidé bydlící v těchto částech mít hotovou kanalizaci a šanci se na ni napojit. Hodnota díla je bezmála 60 milionů korun bez DPH, maximální výše dotace může být 52,6 milionů korun. Projekt je spolufinancován z prostředků Fondu soudržnosti a Státního fondu životního prostředí. Oficiální zahájení stavby proběhlo v Životicích ve středu 23. července.

Celkový rozsah projektovaných prací je výstavba 6,1 kilometru kanalizace, 871 metrů výtlaků, 175 kusů kanalizačních přípojek a 3 čerpacích stanic. "Počet lidí v domácnostech, kteří dostanou šanci napojit se na novou kanalizaci v těchto částech města, je kolem osmi stovek," přiblížil primátor Zdeněk Osmanczyk. Dvě třetiny jsou z Životic a počet kanalizačních přípojek i nově napojených domácností se může v průběhu stavby ještě měnit, protože město eviduje nové žádosti o možnost připojit se především z novostaveb právě v Životicích. S vlastníky dotčených nemovitostí bude zhotovitel stavby konzultovat způsob realizace i harmonogram stavby a případné specifické požadavky stavbou dotčených vlastníků.

 V září 2013 skončila jedna z nejrozsáhlejších investičních akcí v Havířově - výstavba kanalizace v okrajových částech města. Investice za 560 milionů s dotací 386 milionů korun přinesla 46 kilometrů nových kanalizačních sítí s 1040 domovními přípojkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…