Hodonín: Město ocenilo úspěšné studenty

01.05.2022 14:56 | Tisková zpráva

Deset studentů tří hodonínských středních škol zavítalo na radnici, aby převzali od představitelů města uznání a ocenění nejen za výborné studijní výsledky, ale především za své mimoškolní aktivity.

Hodonín: Město ocenilo úspěšné studenty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Za reprezentaci města studentům Gymnázia a Obchodní akademie, Integrované střední školy a Střední školy průmyslové a umělecké poděkovali místostarostové David Herzán a Ondřej Fialík. Kromě výborných studijních výsledků jsou ocenění studenti úspěšní v mnoha mimoškolních a volnočasových aktivitách, v nichž dosahují významných úspěchů.

„Bylo pro mne ctí, že jsem mohl předat ocenění studentům, kteří jsou úspěšní v různých oborech studijní činnosti,“ řekl místostarosta David Herzán, který je garantem vedení města za oblast školství. „Kromě studia se dokáží podělit o svůj volný čas a jsou inspirací pro své spolužáky. Dokáží také svým nadšením pro věc strhnout ostatní a kolektivy stmelovat,“ uvedl místostarosta a dodal, že právě takové lidi město potřebuje a bude rád, když se studenti po ukončení svých studiích do Hodonína vrátí.

Ocenění studenti a studentky

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47597 lidí

Alžběta Bařinová
Studentka sexty gymnázia se už od útlého věku věnuje folkloru, tančí ve folklorním souboru Kordulka, zpívá a hraje na cimbál. V rámci Středoškolské odborné činnosti (SVOČ) vytvořila 113 stánkovou práci na téma Současná podoba podlužáckého kroje, v niž kromě popisu a historického vývoje se zabývá údržbou a výrobou podlužáckého kroje a příležitostmi, k nimž se kroj obléká. V květnu ji čeká krajské kolo SVOČ.

Dominika Naďová
Studentka sexty gymnázia vykazuje nadstandardní výsledky v jazykových dovednostech, v anglickém a německém jazyce, a také v chemii. Složila mezinárodní zkoušky Cambridge English na úrovni C1. Daří se jí i v německém jazyce - po vítězství v Okresním kole olympiády postoupila do krajského kola. Také v chemické olympiádě postoupila do krajského kola. Spolu s týmem spolužáků, jehož je kapitánkou, postoupila do národního finále soutěže ChemQuest, která se bude konat v Praze.

Sára Štětková
Studentka 3. ročníku obchodní akademie. Kromě výborných studijních výsledků se zúčastňuje různých jazykových a odborných soutěží a olympiádách. Značnou měrou spolu se svými spolužačkami přispěla ke vzniku bufetu, který provozují sami studenti, dohlíží na jeho chod jak po organizační, administrativní, tak i po finanční stránce.

Jerguš Dovala
Student osmého ročníku gymnázia, kterého letos čeká maturita, reprezentuje školu v mnoha soutěžích a olympiádách. Pomáhá při organizaci školních i mimoškolních akcí, například na Dni otevřených dveří, moderuje akce. Po celých osm let působí ve školním pěveckém sboru Barbastella nejen jako jeho člen, ale má nemalou zásluhu na jeho propagaci.
V době covidu působil jako dobrovolník a pomáhal s obstaráváním nákupů pro starší občany. S domem kultury pomáhal organizovat projekt Shromáždění na podporu Ukrajiny. V dobrovolnické činnosti se angažuje i v osobním životě, pořádá tematické víkendové akce pro děti.

Jan Engler
Student septimy gymnázia, který vyniká v matematice a přírodovědných předmětech. Dlouhodobě reprezentuje školu ve školních, okresních a krajských kolech matematických a fyzikálních olympiád. Pravidelně se účastní také chemických olympiád, v nichž dosahuje výborných výsledků. Výsledkem zapojení do Středoškolské odborné činnosti je práce Intuicionistická logika a její modely. Úspěšně tak reprezentoval školu a město.

Kateřina Psotová
Studentka 4. ročníku Integrované střední školy Hodonín si za své životní poslání zvolila obor sociální činnost. Během čtyřletého studia absolvovala několik odborných praxí v sociálních zařízeních v regionu, v nichž vždy prokazovala vysoký stupeň profesionality a odbornosti. Od prvního momentu si dokáže získat klienty svou ochotou, laskavostí a vstřícností. K jejím charakterovým vlastnostem patří i to, že dokáže ostatní nadchnout pro dobrou věc. Po složení maturitní zkoušky se chce věnovat svému oboru a vykonávat smysluplnou práci, která přináší užitek a radost i ostatním lidem.

Stanislav Polák
Student 3. ročníku Integrované stření školy Hodonín, učebního oboru truhlář, kterého baví práce se dřevem, se momentálně připravuje na závěrečné zkoušky. V regionálním kole Jihomoravského a Zlínského kraje, které je součástí Mistrovství České republiky v oboru truhlář, vybojoval ve tvrdé konkurenci v listopadu 2021 druhé místo. Stanislav má přirozenou autoritu ve třídě a dokáže motivovat spolužáky k lepším studijním výsledkům. Po závěrečných zkouškách bude studovat nástavbové studium - obor Podnikání.

Pavel Štarha
Student 4. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, oboru Technické lyceum, se aktuálně připravuje na maturitní zkoušku, po jejímž absolvování chce pokračovat ve studiu informatiky na Fakultě informačních technologií v Brně. Už od prvního ročníku se věnuje programování robotů ze stavebnice Lego Mindstorms. Zúčastnil se Robosoutěže, pořádané Elektrotechnickou fakultou ČVUT Praha, a také Robotiády ve VIDA centru v Brně, kde se svým projektem zvítězil v kategorii Freestyle. Ve volném čase rád sportuje a věnuje se psaní knih. Jeho prvotina „Vězeň vlastní mysli“ pojednává o muži, který po závažné operaci mozku není schopen rozlišit sny od reality a svým způsobem žije několik životů najednou.

Petr Hubatka
Student 4. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, studijního oboru Grafický design, pravidelně spolupracuje se školním časopisem ECHO. Je hlavou redakce a zodpovědný za obsah a podobu časopisu. Časopis nadchl studenty i učitele. Petr, který má také výborné organizační schopnosti, už byl přijat na dvě výtvarné školy, do Prahy a do Zlína, kde se v přijímacím řízení umístil na prvním místě mezi uchazeči. Ve studiu bude pokračovat na ČVUT v Praze na Fakultě architektury, obor Design.

Ladislav Sedláček
Student 1. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, studijního oboru Stavitelství, kterému se chce věnovat i po střední škole. Je rovněž výborným sportovcem klubu AC Čejkovice ve skoku o tyči. V této disciplíně získal letos v únoru v Ostravě 1. místo na Mistrovství ČR juniorů v hale, kde zdolal výšku 486 centimetrů. Je to jeho nový osobní rekord, ale i splněný limit pro mistrovství Evropy do 18 let, které se bude konat ve dnech 4. – 7. 7. 2022 v Jeruzalémě. Ladislav je také vítězem Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých v Ostravě a bronzovým finalistou na mítinku WIT. Jeho největším současným sportovním cílem je Mistrovství světa do 20 let v Kolumbii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…