Jablonec nad Nisou: Zápis do nových tříd MŠ Arbesova již 10. prosince

09.12.2019 12:26

U mšenských mateřských škol dojde během tohoto školního roku hned ke dvěma změnám v jejich kapacitách. Zatímco MŠ Arbesova se již od 1. února 2020 rozroste o dvě nové třídy, MŠ Mechová bude naopak od září 2020 o třídu umístěnou v ZŠ menší.

Jablonec nad Nisou: Zápis do nových tříd MŠ Arbesova již 10. prosince
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

V těchto dnech ještě probíhá stavba dvou nových tříd v zahradě mateřské školy v Arbesově ulici, přesto již 1. února budou prostory připraveny pro nástup 44 nově přijatých dětí. Termín zápisu dětí do nových tříd byl stanoven na úterý 10. prosince 2019 od 13:00 do 17:00 hod.

Nové třídy jsou podobně jako ostatní jablonecké MŠ určeny všem předškolním dětem ve věkovém rozpětí 3-6 let. K zápisu mohou přijít i rodiče dětí, které dovršily tří let během podzimu, nebo třetí narozeniny teprve oslaví v průběhu zimy či jara. Do MŠ však ze zákona nelze přijmout děti, kterým ještě nebyly ani 2 roky.

Děti budou přijímány dle následujících kritérií:

  • bydliště dítěte v Jablonci nad Nisou
  • věk dítěte (děti jsou přijímány dle data narození)
  • sourozenec, který již MŠ navštěvuje

V souvislosti s tímto navýšením kapacit mšenských mateřských škol je již nyní jisté, že bude od září příštího školního roku zrušeno odloučené pracoviště mateřské školy Mechová, které po několik let výrazně napomohlo k bezproblémovému přijímání nejen mšenských dětí do mateřských škol. Zabíralo však prostory v budově školní družiny při Základní škole Mozartova 24. Vzhledem k nárůstu počtu dětí v prvních třídách základní školy je již nutné tyto prostory navrátit škole k užívání. Mateřská škola Mechová se tak vrátí na svoji původní kapacitu čtyř tříd. Dá se tak očekávat že nebude moci přijímat takové množství dětí, jako tomu bylo v minulých letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …