Jablonec nad Nisou: Zápůjčky z Fondu na zlepšení úrovně bydlení

22.11.2017 7:36

Půjčky na zlepšení úrovně bydlení bude jablonecký magistrát poskytovat občanům města i pro příští rok, výzvu na podávání žádostí schválili zastupitelé na svém listopadovém zasedání. Pro tento účel jsou v městském Fondu na zlepšení úrovně bydlení (FZÚB) rezervovány 2 miliony korun.

Jablonec nad Nisou: Zápůjčky z Fondu na zlepšení úrovně bydlení
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

O zápůjčky z FZÚB s úrokovou sazbou 2 % p. a. mohou žádat fyzické i právnické osoby na obnovu svých nemovitostí. Nejzazší termín pro podání žádostí je 28. 2. 2018.

V minulých letech se z FZÚB kromě zápůjček na zlepšení bydlení pro jednotlivce, společenství vlastníků anebo družstva poskytovaly také dotace na čističky a kanalizační přípojky a na opravu nemovitostí v městské památkové zóně. Dotační programy na čističky a nemovitosti v památkové zóně se od roku 2017 vyplácejí přímo z rozpočtu odboru rozvoje.

„FZÚB je nedílnou součástí městského rozpočtu už od roku 2002. Máme zájem na tom, aby lidé o své nemovitosti pečovali, proto občanům zápůjčky nabízíme a poskytujeme. Postupně jsme také snižovali úrokovou sazbu, od listopadu 2016 platí úroková sazba 2 % p. a.,“ shrnuje náměstek pro ekonomiku Miloš Vele. Aktuální zůstatek fondu je necelých 6 milionů, pro zápůjčky je rezervován 1 milion pro žadatele fyzické osoby a 1 milion pro žadatele právnické osoby.

V letošním roce, na základě vloni vyhlášené výzvy, čerpaly zápůjčky z městského fondu celkem 3 žadatelé – fyzické osoby v celkové výši 800 tisíc korun. Peníze lidé využili na výměnu oken, zateplení, rekonstrukci koupelny nebo topení.

Bližší informace naleznou zájemci o zápůjčku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…