Jičín bude jednat s církví o směně pozemků

16.10.2017 15:16

Rada města pověřila 1. místostarostu Mgr. Petra Hamáčka, aby jednal s církví o směně pozemků. Město má zájem o pozemky v oddechové zóně u Cidliny, za obchodním domem Kaufland, kudy má v budoucnu vést pozemní komunikace, a pod obslužnou komunikací u Robous.

Jičín bude jednat s církví o směně pozemků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V oddechové zóně jsou pozemky také dotčeny přeložkou vysokého napětí vedení elektrické energie, kdy se v současné době jedná o výši náhrad za věcné břemeno, které by v rámci nákladů na přeložku zaplatilo město. Církev by od města mohla získat pozemky při obchvatu nedaleko obce Holín.

Nabídku vytipovalo oddělení správy majetku a podle názoru města jde o zajímavou nabídku, protože tyto pozemky sousedí s jinými, vlastněnými církví.

Město Jičín má s církví uzavřeny smlouvy o smlouvách budoucích kupních z let 2003 a 2009, v nichž se církev zavazuje k prodeji pozemků. Do vlastnictví je získala na základě tzv. církevních restitucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…