Jihlavský stacionář má nové místnosti a venkovní hřiště

02.10.2018 16:01

Statutární město Jihlava investovalo do rozvoje budovy a zahrady Denního a týdenního stacionáře Jihlava.

Jihlavský stacionář má nové místnosti a venkovní hřiště
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava investovalo do rozvoje budovy a zahrady Denního a týdenního stacionáře Jihlava. Klienti, z nichž jsou někteří členové sportovního klubu Ježci, mohou nyní k pohybovým aktivitám využít víceúčelové hřiště či posilovací stroje v zahradě. Rozšířila se také budova stacionáře, a to celou novou přístavbou.

„V rámci projektu došlo k rozšíření dvou denních místností klientů denního a týdenního stacionáře a jejich vybavení kuchyňskými linkami sloužícími pro nácvik sebeobsluhy, rozšíření skladu invalidních vozíků, vznik příručního skladu, vybudování bezbariérového sociálního zařízení a přebudování vstupu a jeho zastřešení,“ sdělila ředitelka Denního a týdenního stacionáře Jihlava Eva Pohořelá.

Slavnostní otevření nových prostor doprovázela první rozcvička klientů stacionáře na hřišti, ke které přidali také zástupci města Jihlavy, náměstci primátora Radek Popelka a Jaromír Kalina. „Rozcvička klientů stacionáře nám dokázala, že to byla potřebná investice a celý prostor bude bohatě využíván,“ sdělil Jaromír Kalina.

Rekonstrukce Denního a týdenního stacionáře probíhala od prosince minulého roku a stála více než šest milionů korun. Investice byla podpořena dotací z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace ve výši přes čtyři miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …