Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy

24.03.2017 11:37

Do klubu stoletých byla 23. března přijata paní Vlasta Vogelová. K významnému životnímu jubileu jí přišly poblahopřát starostka České Lípy Romana Žatecká a místostarostka Alena Šafránková. Oslavenkyni přinesly květiny, blahopřání a dárkový koš.

Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Byla jsem velmi mile překvapena, že mě paní Vlasta poznala. Vídala mě jako malou holku. Bydlela jsem totiž v sousedství. Rodinu Vogelových dobře znám a vím, že paní Eva se o svou maminku, když ještě bydlela doma, vzorně starala. Teď už paní Vlasta více než dva roky žije v Domově pro seniory na Ladech a dcera za ní dochází každý den,“ říká starostka Romana Žatecká.

Paní Vogelová pochází ze Štíhlic, kde chodila do měšťanky, ale v České Lípě žije už přes 50 let. Má tři dcery, je čtyřnásobnou babičkou a šestinásobnou prababičkou. Její manžel si kdysi přál, aby byla spíše v domácnosti, zajišťovala chod rodiny a věnovala se dcerám. Přesto si na paní Vlastu vzpomenou někteří obyvatelé Skalice, protože její poslední zaměstnání bylo na vrátnici místní sklárny.

„Maminka nám jako dětem často a moc pěkně zpívala. Byla velmi šikovná na ruční práce. Šila veškeré oblečení pro sebe i celou rodinu. Ráda pekla moučníky, mezi její oblíbené patří linecké koláče. I dnes jim dala přednost před nazdobeným dortem,“ říká paní Eva. Zajímal nás ale i recept na dlouhověkost, a tak nám členové rodiny, kteří přišli paní Vlastě blahopřát, prozradili: Budete-li jako naše prababička žít střídmě - bez alkoholu a cigaret, budete-li pravidelně chodit na procházky, pak si můžete dovolit i chleba se škvarky. Procvičujte si mozek a moc nesledujte televizi (maximálně sport).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.