Kroměříž: Město přispívá na kastraci koček vyššími částkami

20.10.2020 19:02

Město Kroměříž zvýšilo finanční příspěvek na kastraci koček a kocourů. „Chceme tím zabránit nekontrolovanému množení koček, které s sebou přináší nárůst počtu toulavých zvířat v ulicích nebo v péči soukromého kočičího útulku. Snažíme se pomoct majitelům koček snáze zvládnout finanční náklady spojené s veterinárním zákrokem a program se týká také kastrace koček toulavých,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Kroměříž: Město přispívá na kastraci koček vyššími částkami
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Finanční příspěvek na kastraci kočky se zvýšil z 300 na 600 korun, na kastraci kocoura město již nyní přispívá namísto původních 150 korun částkou 300 Kč.

Program se vztahuje na zákroky prováděné u koček a kocourů ve vlastnictví a péči občanů s místem trvalého pobytu na území města a na zákroky na toulavých kočkách odchycených na území Kroměříže. „Zájem veřejnosti o program, který město dlouhodobě financuje, klesá. Proto jsme přistoupili k navýšení finančního příspěvku pro občany,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Program kastrace koček funguje v Kroměříži od května 2015. Jeho cílem je podpořit chovatele koček a motivovat je poskytnutím finančního příspěvku ke kastracím jimi chovaných zvířat, aby se omezil nárůst opuštěných koťat a toulavých koček na území města. Dalším cílem je utlumení populace toulavých koček, žijících v městské aglomeraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …