Kvítky měsíčku lékařského zaplavily Bohumín

10.05.2017 21:21

Bohumínští se připojili k projektu Ligy proti rakovině a aktivně podpořili Český den proti rakovině. Ve středu 10. května vyrazily do ulic Bohumína a okolních měst desítky dobrovolníků, kteří nabízeli ke koupi kvítek měsíčku lékařského - symbol sbírky. V Bohumíně akci organizuje spolek PRO-FIT12 pod záštitou města a Bohumínské městské nemocnice.

Kvítky měsíčku lékařského zaplavily Bohumín
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Tématem Dne proti rakovině byla letos skupina nádorů hlavy a krku. „Ve středu vyšleme do ulic naše členy, přátele i studenty do ulic, aby zájemcům prodávali symboly sbírky a touto cestou získali peníze pro dobročinné účely. Připravili jsme také doprovodný program,“ říká předsedkyně spolku Zdeňka Cichá. Hlavní program a prodej květinek spolek situoval na tř. Dr. E. Beneše v centru Bohumína, kde nabídl soutěže pro děti, besedy i občerstvení.

„Chceme, aby lidé 10. květen vnímali jako den pomoci onkologicky nemocným lidem a stejně tak těm, kteří se zdárně vyléčili a vrátili se zpět do normálního života,“ dodala Cichá. Bohumínský PRO-FIT12 funguje pátým rokem, je členem Ligy proti rakovině Praha.

Zakoupením žlutého kvítku, symbolu sbírky, v hodnotě 20 korun i více, dárci umožňují Lize proti rakovině plnit její poslání, šířit nádorovou prevenci, podporovat onkologický výzkum, přispívat k vybavenosti onkologických pracovišť, zlepšovat kvalitu života onkologických pacientů, spolků a klubů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…