Litomyšl: Bezpečnost je důležitým motivátorem k návštěvě

29.07.2016 7:32

Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí světa. Litomyšl malé město, do kterého se turisté nebojí cestovat. Podívejte se na první dva spoty z dílny bloggerů z New Yorku. Litomyšli to tam sluší. Přečtěte si, jaké jsou trendy v cestování a co připravujeme pro zvýšení návštěvnosti Litomyšle.

Litomyšl: Bezpečnost je důležitým motivátorem k návštěvě
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí světa. V období teroristických útoků, občanských válek, viru zika i dalších nemocí jde o velmi důležitou informaci. V některých zemích reagují obyvatele na tento indikátor mnohem citlivěji než v jiných. Podle Martiny Cílkové je to případ Japonska. „Japonci jsou asi nejbojácnější národ na světě,“ říká Martina Cílková z japonského zahraničního zastoupení agentury CzechTourism a dodává: “Japonec je sice náročný, ale věrný klient. Nečekejte však zpětnou vazbu např. na kvalitu služeb. Nic vám neřekne, na to je až příliš slušný.“ Mezi komunikačními tématy na rok 2017 v Zemi vycházejícího Slunce nebudou chybět ani památky UNESCO a Litomyšl jako rodiště Bedřicha Smetany.

Na výročním setkání ředitelů zahraničních zastoupení agentury CzechTourism zazněly i další dobré zprávy. Např. to, že Italové opět nacházejí uspokojení z cestování a do České republiky jezdí z této země i velké množství školních zájezdů. Italové milují lokální gastronomii, ale pozor, na rozdíl od Japonců velmi často a rádi recenzují. Zájem o sousední země vzrost i v Německu. Česko je pro Němce lákavé především jako cíl tzv. druhé dovolené, při které zde stráví přibližně 4 dny. Do naší země přijíždí i více Francouzů a Poláků. Pro Slováky jsme druhou nejoblíbenější destinací (po Chorvatsku) – dovolenou u nás trávilo 10% všech, kteří vyjeli za hranice. 

Přesto, že více než 40% Američanů si nebere vůbec žádnou dovolenou, dorazil jich v loňském roce do ČR rekordní počet. Ve více než půl milionu turistů převažují mladí cestovatelé v produktivním věku a starší generace severoamerických penzistů. Američani jsou velmi aktivní na sociálních sítích – z toho důvodu byla červnová litomyšlská návštěva bloggerů z New Yourku opravdu hodně důležitá.      

V nejbližší době bude mít Čína již tři pravidelné přímé linky do České republiky, což vypovídá o zvyšujícím se významu a potenciálu naší země jako turistické destinace. Čínské cestovní kanceláře dokonce mluví o „české horečce“. Pozitivní změnou je zrušení Schengenských víz pro Kolumbii a Peru. S ředitelem Petrem Lutterem jsme našli, kromě památek UNESCO, i další téma, které by mohlo v Jižní Americe rezonovat. Je jím příběh tzv. Pražského Jezulátka, dnes světově proslulé sošky malého Ježíška, kterou přivezla do Čech v roce 1555 španělská šlechtična Marie Manrique de Lara a zastavila se s ní zřejmě i na litomyšlském zámku.

Ve spolupráci s CzechTourismem připravujeme celou řadu press tripů přímo do Litomyšle. Ještě letos na podzim by k nám měli přijet novináři z Itálie, Francie a Rakouska. Na zahájení lázeňské sezóny chtějí dorazit novináři z Polska. O Smetanovu Litomyšl projevili zájem novináři z Jižní Koreji a čeká nás i odložený press trip ze Skandinávie. Novinářskou cestu do Litomyšle připravuje dokonce i Noemi Benešová-Guerrero, ředitelka zahraničního zastoupení v Číně.

Věříme, že se v Litomyšli bude líbit nejen novinářům, ale i všem návštěvníkům, kteří se nenechají odradit ne vždy komfortní dopravní dostupností.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.