Místostarosta Pelhřimova ocenil jízdu zručnosti školáků i ukázky zdravovědy

13.04.2016 16:11

Oblastní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů se konalo v úterý 12. dubna na dopravním hřišti v Pelhřimově. Zúčastnili se jí žáci základních škol, které spadají do ORP Pelhřimov. Jízdu zručnosti či ukázky zdravovědy školáků si nenechal ujít ani místostarosta Pelhřimova Josef Koch. „ Jízda zručnosti je poměrně náročná, děti to nemají vůbec snadné,“ komentoval přímo na místě jízdu školáků, kteří museli projet třeba mezi kužely.

Místostarosta Pelhřimova ocenil jízdu zručnosti školáků i ukázky zdravovědy
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Ve dvou kategoriích soutěží dohromady 36 dětí. Školáci jsou rozděleni na družstva. Soutěž se skládá z praktické části na dětském dopravním hřišti, kde se jezdí podle pravidel silničního provozu a nechybí třeba jízda zručnosti. V budově autoškoly se píšou testy a je tam poskytování první pomoci,“ informoval krajský koordinátor Besipu pro Kraj Vysočina Milan Stejskal.

Ten zároveň dodal, že první tři vítězná družstva postupují do okresního kola, po kterém následuje kolo krajské. „Tato soutěž se koná každý rok. V minulosti, konkrétně předloni, uspělo družstvo ze Základní školy Lukavec, které se dostalo až do krajského kola,“ přiblížil Milan Stejskal.

Děti patří k nejohroženějším účastníkům silničního provozu. A právě jízdou na kole, čímž aktivně vstupují do silničního provozu, na ně čeká řada nebezpečí. „U nás je komplexně problémem narůstající silniční doprava, přibývají motorová vozidla a tím pádem máme na silnicích více ohrožené cyklisty. Ale na mnoha místech v kraji, republice jsou podél pozemních komunikací vybudované cyklostezky, které cyklisté mohou využívat,“ uzavřel Milan Stejskal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…