Nová vyhláška reguluje v Havířově i používání pyrotechniky

11.04.2014 9:55

Vyhlášku, která ve městě reguluje používání hlučných strojů a zařízení a také pyrotechniky a vymezuje dobu, kdy se nesmí používat, schválili v pondělí 7. dubna zastupitelé v Havířově. "Vyšli jsme vstříc požadavkům obyvatel, kteří si v poslední době stěžovali na nadměrné používání pyrotechniky i v době po novoročních svátcích," vysvětluje vedoucí odboru komunálních služeb Jiří Revenda.

Nová vyhláška reguluje v Havířově i používání pyrotechniky
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Vyhláška omezující používání sekaček, křovinořezů, elektrických pil, vysavačů listí, brusek a jiné hlučné techniky v neděle a státem uznávané svátky v době od šesti do osmi ráno a především pak od dvanácti v poledne do deseti hodin večer v Havířově platí už rok, lidé teď požádali o její rozšíření. "Nová vyhláška reguluje činnosti, které šíří hluk v takové míře, že omezuje pohodu bydlení a života v Havířově a mohl by narušit i veřejný pořádek," doplnil Revenda. Především na žádost majitelů psů do ní teď přibylo omezení používat ve městě pyrotechniku.

 Pyrotechniku město nově zakazuje celoročně používat v pěti vymezených lokalitách na Šumbarku, na Podlesí, v Prostřední Suché a také v části Město. "Vybrali jsme lokality s výškovou zástavbou, ve kterých jsou rovněž zdravotnická zařízení, sociální služby a podobně. Použití pyrotechniky dle platné legislativy totiž nelze zakázat plošně,," vysvětluje Revenda. Omezení se nevztahuje na poslední den kalendářního roku a první den roku nového. Nevztahuje se také na ohňostroje při akcích pořádaných městem. "Výjimku pro další použití pyrotechniky může stanovit jen rada města, a to na základě podané žádosti," doplnil.

 Nová obecně závazná vyhláška začíná platit někdy na počátku května, patnáctým dnem následujícím po dni uveřejnění na úřední desce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…