Olomouc: V případě stavební uzávěry Rada města pokračuje bez prodlení v termínech

21.07.2016 8:29

V případě přípravy návrhu na vydání Opatření obecné povahy, kterým se vyhlašuje územní opatření o stavební uzávěře v ploše označené v Územním plánu Olomouc 03/056P, pokračují radní v souladu s legislativou a bez prodlení v termínech. Na svém posledním jednání se městská rada podrobně seznámila s informacemi o rozhodnutí Rady Olomouckého kraje ve věci stavební uzávěry.

Olomouc: V případě stavební uzávěry Rada města pokračuje bez prodlení v termínech
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Rada města se obeznámila s předloženým spisovým materiálem, z něhož vyplývá, že při přípravě Opatření obecné povahy, kterým se vyhlašuje územní opatření o stavební uzávěře v ploše označené dle Územního plánu Olomouc 03/056P k nečinnosti Rady města Olomouce nedošlo. Stejně tak nedošlo k časovým prodlevám z hlediska zákonem stanovených lhůt, a Rada města Olomouce může v přípravě stavební uzávěry pokračovat,“ objasnil náměstek primátora Aleš Jakubec.

Rada Olomouckého kraje vyzvala 19. května 2016 Radu města Olomouce k vydání stanoviska k podnětu na přezkum nečinnosti Rady města Olomouce ve věci vydávání územního opatření o stavební uzávěře v ploše označené v Územním plánu Olomouc 03/056P ve lhůtě do 14 dnů od doručení výzvy, tedy do 3. června. Návrh odpovědi na výzvu Rady Olomouckého kraje Rada města Olomouce projednala 31. května a 3. června bylo stanovisko Rady města Olomouce včetně spisové dokumentace, odeslány Radě Olomouckého kraje k prošetření postupu při přípravě územního opatření o stavební uzávěře.

Rada Olomouckého kraje předložený materiál projednala na svém zasedání dne 24. června s tímto závěrem: „Po předložení spisové dokumentace dospěla Rada Olomouckého kraje k závěru, že nedošlo k nečinnosti rady města Olomouce ani k časovým prodlevám z hlediska zákonem stanovených lhůt“.

„Návrh na vydání Opatření obecné povahy, kterým se vyhlašuje územní opatření o stavební uzávěře ve zmíněné ploše  projedná Rada města Olomouce na nejbližším jednání, tedy 9. srpna,“ dodal náměstek primátora Aleš Jakubec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…