Olomouc hostila Streetartfestival

20.09.2016 7:30

Devátý ročník Streetartfestivalu pod patronací města Olomouce, který se uskutečnil v rámci Dnů evropského dědictví, sklidil úspěch. Organizátoři tak plynule navázali na předcházející ročníky, kdy se ve městě představili výtvarníci světového formátu. Nejviditelnější otisk zanechali autoři tentokrát na protipovodňové stěně u řeky Moravy.

Olomouc hostila Streetartfestival
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

SAFE 2016 přinesl spoustu nových a neotřelých výtvorů, které mají na svědomí špičky domácí scény. „Tento rok se zúčastnili umělci jako například Noneck, Keim, Oliver, Post, Pauser,Guilty, Furio, Geno, Yudoe a spousta dalších. Malovalo se na 412 metrů dlouhou protipovodňovou stěnu kolem řeky Moravy, naproti Kojeneckému ústavu. Stěna tak svým rozměrem umožnila umělcům výtvarně se vyjádřit odlišným způsobem, než jak tomu bylo minulý rok, kdy se malovalo na výškové budovy,“ vysvětluje za organizátory Romana Junkerová. Umělci si tentokrát zvolili koncept vody, když graffiti zakomponovali do vodní hladiny, která se táhne podél protipovodňové stěny.

Součástí SAFE 2016 byl bohatý doprovodný program, konala se vernisáž k výstavě "Streetart on Canvas", která v prostorách Coffee Library Zbrojnice potrvá až do 30. září.

„Festival probíhal za slunečného počasí, kdo přišel, mohl se slunit na břehu u Moravy, nebo se svlažit ve vodě. Závěrem se konala afterparty v zázemí Ololodi, čímž se festival symbolicky propojil s multikulturním festivalem Řeka má duši organizovaným na podporu regionální kultury a místních umělců,“ vyzdvihla Romana Junkerová. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…