Pelhřimov: Dotace na sport a nové pastorační centrum

11.04.2016 17:50

Ve středu 6. dubna zastupitelé města Pelhřimova na svém řádném zasedání mj. schválili změnu dotačního titulu, který slouží k financování výkonnostního sportu ve městě.

Pelhřimov: Dotace na sport a nové pastorační centrum
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Podle schváleného znění titulu nyní mohou sportovní organizace použít finanční prostředky i na sportovní vybavení, které je pro ně v některých případech významnou položkou. Jak připomněl místostarosta Josef Koch, původní návrh dotačního titulu byl schválen na zastupitelstvu už 17. února.

„Do návrhu se bohužel vloudila chyba, kterou přehlédli všichni, kdo ho dostali k oponentnímu řízení. Chyběla v něm totiž položka, týkající se možnosti pořizovat z dotačního titulu právě sportovní vybavení. To byl hlavní důvod, proč se tato záležitost znovu dostala na jednání zastupitelstva,“ vysvětlil Josef Koch. Ještě předtím byla vytvořena pracovní skupina, složená ze zástupců všech politických seskupení v zastupitelstvu, která znění dotačního titulu znovu projednala, návrh byl dán sportovním organizacím znovu k oponentnímu řízení a poté předložen 6. dubna na zasedání zastupitelstva, kde byl bez problémů schválen. Dotační titul disponuje pro letošní rok částkou 1 800 000 korun.  

Během zasedání informoval mimo jiné starosta města František Kučera zastupitele o nedávných jednáních představitelů města s Biskupstvím českobudějovickým, která se týkala možných budoucích úprav Děkanské zahrady a vytvoření pastoračního centra v bývalém areálu technických služeb v Solní ulici. Tento prostor je ve vlastnictví města, které pro něj ale v současné době konkrétní využití nemá. Centrum, které tu chce biskupství zbudovat, by se skládalo ze společenského sálu, technického zázemí, kavárny, sociálního zařízení, uvažuje se i o mateřské škole a faře. Přes centrum, které by bylo volně přístupné občanům, by se dalo projít z ulice do Děkanské zahrady. „Jako určitou protihodnotu nám zástupci církve předběžně nabídli některé pozemky, které vlastní na katastru Pelhřimova. Tyto pozemky by byly pro město významné, protože potřebujeme rozšiřovat bytovou i průmyslovou výstavbu, případně by se daly využít ke směně za jiné plochy,“ uvedl starosta František Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…