Praha fotografická zná své vítěze

19.08.2011 10:35

Jubilejní ročník soutěže Praha fotografická zná své vítěze. Primátor Bohuslav Svoboda předal ceny v jedenácti kategoriích a zahájil výstavu vítězných a vybraných snímků, která proběhne od 19. srpna do 11. září 2011 na Staroměstské radnici.

Praha fotografická zná své vítěze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Praha fotografická nám opět ukázala, že Praha se neustále mění a je zde stále něco nového, co stojí za zvěčnění. Za patnáct let svého trvání se soutěže zúčastnilo téměř dva tisíce autorů: fotografů Prahy, jejích obyvatel i návštěvníků, turistů z domova i z ciziny. Jejich objektivy mapují proměny hlavního města a vypráví nám příběh Prahy - ta na nich má mnoho tváří: konkrétních lidí, staveb, ulic, zákoutí... soutěž tak má pro nás všechny velikou výpovědní a dokumentační hodnotu," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda, který zahájil jubilejní patnáctý ročník výstavy a převzal patnáct fotografií - za každý ročník jednu.

Soutěž nazvaná Praha fotografická na památku velkého fotografa Prahy Josefa Sudka je pořádána každoročně od roku 1996 a Hlavní město Praha ji od počátku podporuje formou spolupořadatelství, později formou partnerství.

Soutěž a výstava Praha fotografická jsou jednou z nejvýznamnějších akcí konaných u nás pro fotografy, profesionální i amatérské. Svým charakterem se řadí mezi mezinárodní soutěže, neboť zapojuje i zahraniční fotografy a návštěvníky Prahy.

Letošní rok zasedala porota ve složení: Tomáš Bican - fotograf, Ondřej Čihař - Et Netera, Karel Kuklík - fotograf, PhDr. Věra Matějů - předsedkyně Svazu českých fotografů, Ing. Marcela Řezníčková - Foma Bohemia, Milan Sedláček - Nipos Artama, Lubomír Schmida - předseda Zväzu slovenských fotografov, Petr Šálek - fotograf, Jaroslav Šimon - Magistrát hlavního města Prahy, Ing.Radim Vejvoda - Olympus, Jiří Všetečka - fotograf (předseda poroty), Olina Zlámalíková - FotoVideo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…