Praha rozdělila granty na podporu vzdělávání

17.03.2015 19:46

Rada hlavního města na úterním zasedání schválila rozdělení grantů v rámci celoměstských programů na podporu vzdělávání. Odborná komise vybírala z bezmála čtyř set žádostí v celkem čtyřech samostatných programech. Podpory se dostane mimo jiné projektům zaměřeným na inkluzi a integraci, zahraniční studijní pobyty a také na projekty určené nadaným žákům a studentům.

Praha rozdělila granty na podporu vzdělávání
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Rada hlavního města Prahy na základě podkladů hodnotící komise, jejíž předsedkyní je radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková, rozdělila téměř všechny prostředky, které byly na celoměstské programy podpory vzdělávání určeny. Celková alokace ve výši dvaceti milionů korun byla využita z 92 procent. Zbylé prostředky ve výši bezmála 1,6 milionů korun budou využity na krytí aktuálních potřeb v oblasti vzdělávání pro školy a školská zařízení.

Celkem se grantové prostředky přidělovaly v čtyřech celoměstských programech. První z nich byl zaměřen na podporu rozvoje vzdělanosti a spolupráce mezi jednotlivými institucemi napříč soustavou škol především v oblasti vzdělávání managementu a pedagogických pracovníků. „V rámci tohoto programu jsme přidělili celkem 2,5 milionu korun. Prostředky ve výši 150 tisíc korun obdrží například obecně prospěšná společnost Člověk v tísni na projekt prevence kybernetické šikany,“ řekla radní Irena Ropková.

Druhý program je zaměřen na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů, kde jednotliví žadatelé obdrží celkem 7,1 milionu korun. Podpora směřuje například na soutěže pro nadané děti a mládež či na pořádání odborných konferencí.

V třetím programu určeném na podporu rozvoje škol zřízených hlavním městem se podpora rozdělovala ve čtyřech podoblastech. „V tomto programu jsme rozdělili celkem 7 milionů korun, z čehož půl milionu korun směřuje na podporu rodilých mluvčích, více než 4 miliony korun na skupinové studijní pobyty v zahraničí, čtvrt milionu korun na zahraniční praxe žáků a studentů především odborných škol a konzervatoří a nakonec bezmála 1,8 milionu korun na zahraniční prezentace našich základních uměleckých škol,“ upřesnila Ropková.

Ve čtvrtém celoměstském programu podpory vzdělávání se rozdělily prostředky na podporu rozvoje vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…