Senioři nad 70 let budou mít MHD v Třinci zdarma

03.12.2014 20:04

Originální dárek k Vánocům dostanou všichni senioři nad 70 let, kteří využívají městskou hromadnou dopravu (MHD) v Třinci.

Senioři nad 70 let budou mít MHD v Třinci zdarma
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Vedení města totiž rozhodlo, že od 1. ledna 2015 bude mít tato věková skupina cestování po Třinci v autobusech MHD zdarma. Dosud mohli senioři nad 70 let jezdit za zvýhodněnou cenu zakoupením půlroční nepřenosné dlouhodobé zónové jízdenky za 150 Kč nebo roční za 300 Kč.

„V dnešní době je spousta seniorů v tomto věku ještě velmi aktivních, a proto jim chceme umožnit více využívat to, co Třinec nabízí. Díky bezplatné dopravě se budou moci častěji zapojit do společenského života, vypravit se na nejrůznější akce do nové knihovny, do divadla, na přednášky univerzity třetího věku a podobně. Doufám, že je tento vánoční dárek potěší,“ uvedla starostka Věra Palkovská.

Bezplatnou přepravu mohou využívat všichni senioři ve věku 70 a více let, kteří jsou držiteli čipové karty. Pokud čipovou kartu senioři dosud nevlastní a chtějí využívat MHD zdarma, je třeba, aby si ji zakoupili v přepravních kancelářích společnosti Arriva. Čipová karta stojí 130 Kč a má platnost 7 let. Nárok na bezplatné cestování v autobusech MHD mají i „přespolní“ za předpokladu, že jsou držiteli čipové karty. Při nástupu do autobusu je totiž potřeba kartu přiložit ke čtecímu zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trinecko.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…