Sokolov: Studenti navrhli využití vybydlených domů

26.02.2017 18:00

Budoucí architekti studovali možné využití opuštěných domů u 3D kina Alfa. Studenti České zemědělské univerzity a Soukromé školy architektury Archip, s.r.o. na to měli dva dny. V neděli 26. února 2017 městu předložili varianty oživení této zanedbané části města. V Sokolově je přivítali starosta Jan Picka, radní Michael Rund, vedoucí odboru rozvoje města Hana Špičková a vedoucí oddělení majetku Alžběta Kubalíková.

Sokolov: Studenti navrhli využití vybydlených domů
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Vedení města studentům předložilo tři zadání. „V prvním případě chceme navrhnout využití takzvané zelené louky, druhou variantou je částečná demolice a oprava zbylých budov a třetí představou je oživení místa se zachováním všech objektů,“ popsal starosta Jan Picka.

Radnice jedná o koupi domů (s přibližně dvěma stovkami bytů) s jejich současným majitelem. Ten je před lety nabyl a částečně opravil. Za jejich prodej žádá 32 milionů korun. Rada města chce návrh na odkoupení zastupitelům navrhnout ještě tento rok a projekt studentů by mohl být součástí materiálů, které budou rozvoj této lokality řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…