Šumperk: Městský úřad získal bronzové ocenění za kvalitní veřejnou správu

19.06.2017 17:56

Městský úřad Šumperk získal na konferenci „Moderní veřejná správa“, která se konala pod záštitou Ministerstva vnitra, jež je garantem kvalitní veřejné správy, Cenu za kvalitu ve veřejné správě za rok 2016. Cílem této konference je především předávání zkušeností a dobrých praxí při zavádění kvality ve veřejné správě.

Šumperk: Městský úřad získal bronzové ocenění za kvalitní veřejnou správu
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do programů, jejichž cílem je zvyšování kvality poskytovaných služeb, se úřad zapojuje již od roku 2003. Letos byla aktivita úřadu oceněna Ministerstvem vnitra ČR cenou za „Kvalitu ve veřejné správě za rok 2016“ - Organizace zvyšující kvalitu veřejné služby (tzv. bronzový stupeň) za implementaci modelu CAF (Společný hodnotící rámec). Záměrem tohoto projektu, který úřad aplikuje již od roku 2006 je nalézt oblasti v nichž je žádoucí učinit takové změny, které by mohly zlepšit kvalitu prováděných činností úřadu ve vztahu k veřejnosti, v rámci zdokonalování vnitřního chodu organizace i ve vztahu ke všem subjektům, s nimiž úřad přichází v rámci své činnosti do kontaktu.

Model CAF je nástrojem kvality, který je v současné době aktivně využíván nejen soukromým sektorem, ale i veřejnou správou. Tento model napomohl zvýšit úroveň kvality řízení úřadu, zkvalitnit celou řadu procesů směřujících k externím i k interním klientům úřadu.

Úřad předpokládá, že i nadále bude rozvíjet své aktivity v oblasti zvyšování kvality poskytovaných služeb a v zavádění nových inovačních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…