Třebíč: Na Hrádku najdete novou naučnou stezku

27.10.2017 19:49

V úterý 31. října ve 14 hodin bude v Třebíči v parku Hrádek slavnostně otevřena naučná stezka s názvem Přírodní bohatství městského parku Hrádek. Na projektu se finančně podílela firma NET4GAS a realizovala jej Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Kněžice (ZO ČSOP) ve spolupráci s Městem Třebíč.

Třebíč: Na Hrádku najdete novou naučnou stezku
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Naučná stezka čítá pět informačních tabulí s přírodovědným a historickým obsahem, které jsou umístěné v parku Hrádek a jeho okolí. Místo je unikátní ukázkou pestrých rostlinných a živočišných společenstev skalní stepi na jižních svazích údolí řeky Jihlavy. Vyskytují se zde významné a ohrožené druhy rostlin a živočichů. K nejvýznamnějším patří modrásek rozchodníkový, hojný je výskyt kudlanky nábožné a saranče modrokřídlé.

Park je zelenou oázou uprostřed zástavby města Třebíče a v těsném sousedství památek UNESCO, na které je odtud krásný výhled.

První z tabulí stojí při vstupu z ulice Hrádek u bývalého DDM a informuje návštěvníky o historii parku a dendrologii. Další tabule jsou umístěny na hraně jižního svahu u pěší stezky. Věnují se zvířatům a hmyzu žijícím v parku. Obsahem následující tabule je botanický popis místa. Tato tabule se nachází u bašty. Poslední z tabulí, která informuje návštěvníka o geologii, je umístěna u řeky v Hasskově zahradě, s výhledem na skalní masiv.

Doplnění - Infocedule byly na Hrádku instalovány v úterý 24. října. Ve středu už se na jedné objevil nasprejovaný nápis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…