V bílovecké nemocnici si připomněli desáté výročí dobrovolnictví

11.02.2017 15:39

Pomáhají v nelehké životní situaci, pomáhají překonat pocit osamělosti, pomáhají v době nemoci. To jsou dobrovolníci Bílovecké nemocnice, a.s.

V bílovecké nemocnici si připomněli desáté výročí dobrovolnictví
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Ve čtvrtek 9. 2. 2017 proběhlo v Domě kultury v Bílovci slavnostní setkání a poděkování dobrovolníkům za jejich desetiletou obětavou činnost nejen v bílovecké nemocnici. Z rukou starosty Bílovce Mgr. Pavla Mrvy obdrželi hodnotné dárkové koše a krásné kytice. Setkání proběhlo v příjemném a přátelském duchu, bylo znát a cítit, jak důležití dobrovolníci v životě jsou.

Za bíloveckou nemocnici se setkání zúčastnil náměstek ředitele pro léčebnou péči MUDr. Tomáš Nykel a také tři dámy, které převzaly ocenění Bílovce za dobrovolnickou činnost v bílovecké nemocnici. Poděkování bylo vysloveno hlavní sestře Bc. Pavle Friedlové a sociálním pracovnicím Bc. Petře Stanovské, DiS. a Lence Laturové.

Psal se rok 2007, kdy do nemocnice zavítali vůbec poprvé. Přihlásilo se poměrně hodně dobrovolníků. Vytrvalo jich méně, o to více si jich vážíme. Jmenovitě vyzdvihněme Elišku Knězkovou s pejskem Nerem, Helenu Andresičovou, Martu Denerovou, Libuši Heryánovou, Zdenku Chrástkovou, Zdeňku Schubertovou či Gabrielu Jiříčkovou, která byla u zrodu dobrovolnictví v bílovecké nemocnici.

Jsou obětaví, ochotní, empatičtí. Mají své rodiny, přesto pomáhají rodinám jiným, pomáhají jednotlivcům. Do bílovecké nemocnice dobrovolníci dochází pravidelně, někteří i několikrát týdně a svým vyprávěním, úsměvem, vlastně jen přítomností potěší hospitalizované pacienty.

„V současné době je tým dobrovolníků velmi dobře stabilizován. Jsou proškolení, obětaví, zodpovědní, dochází pravidelně,“ říká Ladislav Blahuta, dobrovolník od října roku 2008, nyní koordionátor dobrovolnictví. Rozhodující podíl na zavedení programu měla tehdejší primářka Oddělení následné péče MUDr. Dagmar Palasová, která je velkým propagátorem a příznivcem dobrovolnického programu. „Dobrovolníky vítají nejen hospitalizovaní klienti, ale mají podporu také od zdravotníků, staničních sester a dalšího personálu bílovecké nemocnice. Tady bych chtěl poděkovat asistentce ředitele Monice Štefunkové, její podpora je velmi přínosná a také Evě Vrátné, ta už nyní pracuje v Domově seniorů v Bílovci,“ doplňuje Ladislav Blahuta.

Dobrovolnický program se v bílovecké nemocnici maximálně osvědčil. „I já bych rád poděkoval dobrovolníkům, kteří za našimi klienty pravidelně dochází. Nesmírně si vážím jejich podpory a pomoci pacientům, kterým je smutno a prožívají nejrůznější obavy. Moc bych si přál, aby naše vzájemná spolupráce pokračovala. Těmto obětavým lidem, kteří umí dát něco tak cenného, jako je volný čas, bych chtěl říct velké děkuji,“ dodává ředitel Bílovecké nemocnice, a.s. JUDr. Zdeněk Horák, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…