Vsetín: Radní podpořili mezinárodní turnaj v brazilském jiu jitsu, ale i Literární jaro

02.02.2017 19:51

Kromě zmíněných akcí vsetínští radní finančně podpořili na svém včerejším zasedání i žádost FC Semetín nebo Okresního sdružení české unie sportu Vsetín. Z celkového počtu jedenácti žádostí jich podpořili pět a jednu odložili. Finančního příspěvku se tak dočkají vsetínské spolky, které organizují sportovní, společenské a osvětové akce na Vsetíně, v celkové výši více jak sedmdesát tisíc korun. Radní navíc podpořili i veřejnou sbírku nadačního fondu na pořízení nových varhan pro svatovítskou katedrálu.

Vsetín: Radní podpořili mezinárodní turnaj v brazilském jiu jitsu, ale i Literární jaro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Neziskové organizace, ale i jednotlivci pravidelně žádají Radu města Vsetína o přispění na své aktivity či činnosti, které v průběhu roku pořádají nebo se jich sami účastní. V převážné většině se žádosti o finanční příspěvky týkají podpory sportovců při účasti na mezinárodních turnajích nebo podpory kulturních či společenských akcích na Vsetíně. „V rámci lednové rady jsme podpořili žádost FC Semetín nebo SKP Valachien Gym Vsetín, který požádal o příspěvek na uspořádání Mezinárodního turnaje v brazilském jiu jitsu ve sportovní hale Na Lapači ve dnech 3. a 4. března. Podpory se také dočkala žádost Nadace Masarykova gymnázia, která je pořadatelem již VIII. ročníku Literárního jara,“ vyjmenovává starosta Jiří Čunek.

V loňském roce projednali radní více jak 80 žádostí, z nichž podpořili téměř sedmdesát v celkové výši bezmála 720 tisíc korun. Neziskový sektor navíc vsetínská radnice podporuje také v rámci grantů. Za loňský rok tak přispěla na činnost a akce organizacím, které působí v oblasti sociální, sportu i kultury více jak 18. miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…