Zlín: Město nabízí k prodeji sedadla z Velkého kina a obložení z Domu umění

09.10.2017 16:00

Město Zlín nabízí ke koupi 675 kusů sedadel a 17 dvojsedadel z Velkého kina. K prodeji jsou z důvodu blížících se prací na statickém zajištěni této budovy.

Zlín: Město nabízí k prodeji sedadla z Velkého kina a obložení z Domu umění
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Před zahájením prací musí být hlediště demontováno. Cena za nabízené sedačky a dvojsedačky nebyla stanovena a záleží tak na nabídce případných kupců. Sedačky a dvojsedačky město pořídilo v roce 2004.

„Jsou tak stále velmi zachovalé a v jiných sálech mohou být k užitku. Městu se je však vyplatí prodat, protože cena za jejich uskladnění po dobu rekonstrukce Velkého kina by pravděpodobně převýšila náklady na pořízení sedadel nových,“ vysvětlil náměstek primátora Patrik Kamas.

Z původně více než tisíce sedadel už jich více než tři stovky putovaly na Slovensko. Koupila je společnost Darton z Komárna. Jeden kus za 18 EUR.

Kromě sedaček z Velkého kina nabízí město Zlín k prodeji také cca 300 metrů čtverečních, dřevěného obložení hlavního sálu z bývalého Domu umění. Nemá pro něj další využití, protože objekt se mění zpět na Památník Tomáše Bati.

„Obložení bylo demontováno restaurátorským způsobem a nyní je uloženo v prostorách bývalého Velkého kina, kde si jej mohou prohlédnout případní zájemci o koupi,“ dodal Jiří Korec, náměstek primátora pro oblast kultury.

Více informací včetně důležitých kontaktů naleznete zde a zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…