Znojmo: Senioři budou od září opět hlídat bezpečnost na přechodech

01.07.2020 17:57

Vedení města Znojma spolu s Městskou policií chce pokračovat v projektu Senioři u přechodů i ve školním roce 2020/2021. Aktuálně se hledají zájemci z řad seniorů, kteří jsou ochotní pomoci s bezpečností dětí u přechodů pro chodce poblíž ZŠ JUDr. Josefa Mareše a v Příměticích.

Znojmo: Senioři budou od září opět hlídat bezpečnost na přechodech
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senioři byli u přechodů k vidění od ledna letošního roku. V ranních hodinách hlídali bezpečnost na přechodech v blízkosti ZŠ Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže a náměstí Republiky. Jejich činnost se pozastavila v souvislosti s šířením koronaviru a uzavřením škol.

Tým seniorů se na přechody vrátí v září a rozšiřuje své řady. Městská policie hledá zájemce pro lokality poblíž ZŠ JUDr. Josefa Mareše a v Příměticích. Ostatní lokality jsou již personálně zabezpečeny. Senioři v dané lokalitě stráví vždy hodinu v čase od 7:00 do 8:00 hodin. Odměna za odvedenou práci bude 120,-Kč/hodinu.

Přihlášky bude Městská policie Znojmo přijímat do 15. července a na konci měsíce vybere vhodné zájemce. Výhodou je zkušenost s řízením vozidel vzhledem k tomu, že by se zájemce měl orientovat v dopravě a mít schopnost předvídání.  Následně dojde k zaškolení vybraných seniorů (srpen) - budou vzděláni v oblasti zdravovědy i pravidel provozu na pozemních komunikacích, vč. zastavování vozidel. Pak získají úřední pověření k tomu, že mohou u přechodů zastavovat vozidla. Senioři by tak na přechody mohli nastoupit již v září.

Jak se přihlásit

Kontaktními osobami budou strážníci z preventivní skupiny Městské policie Znojmo zastoupení Petrem Hladkým a Evou Smutnou. Na služebně Městské policie Znojmo budou moci senioři vyplnit a odevzdat přihlášku, či ji odeslat písemně na služebnu na ulici Jana Palacha 2, Znojmo 669 02 anebo ji zaslat naskenovanou na e-mail prechody@mp.muznojmo.cz. Přihláška bude ke stažení na www.mestskapolicieznojmo.cz. Informovat se je možné i na tel. čísle: 515 225 555.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …