Chalupa (ANO): Madam Merkel viditelně a po zásluze ztrácí podporu části zneklidněné německé veřejnosti

26.09.2017 12:37

...o naší roli v EU, o naší budoucí roli, pokud jde o posílení naší národní suverenity a autority, nerozhodují výsledky voleb u našich sousedů, o tom si rozhodujeme my sami!

Chalupa (ANO): Madam Merkel viditelně a po zásluze ztrácí podporu části zneklidněné německé veřejnosti
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Je celkem pochopitelné, že výsledek voleb pokládá každý z politických subjektů, který se dostal do Bundestagu, za fenomenální úspěch. Vítězství paní Merkelové bylo nudně očekávané a 1. místo CDU je sice úspěch, nicméně úspěch v politickém slova smyslu to rozhodně není. Naopak je evidentní, že pí. Merkel viditelně a po zásluze ztrácí podporu části zneklidněné německé veřejnosti, a dodávám, že jsem tomu osobně rád. To, že se AfD překvapivě a pro pí. Merkel logicky nechtěně umístila na třetím místě, je paradoxně minimálně z poloviny především její osobní zásluha, je to výsledek její (i pro mne nepřijatelné) politiky a nekompetence ohledně zajištění bezpečnosti Evropanů, výsledek její benevolence, pokud to nenazveme přímo vstřícností, k islamizaci evropského prostředí a jejího prosazování nefunkční „multikulti“ politiky. Je to právě madam Merkel a spol., včetně Evropského parlamentu a Evropské komise, která žene voliče nikoliv jen v Německu, ale v celé EU do náruče více či méně extremistickým politickým soupeřům. Údiv rozhodně není na místě.

Německé parlamentní volby jsou jednoznačně navýsost věcí Němců samotných – nicméně politika Bundestagu bude ovlivňovat i celkovou politiku EU a bude mít nesporný vliv i na řadu procesů probíhajících i u nás. V tomto smyslu chápu výsledek voleb v Německu jako výrazně příznivější pro zahájení revitalizace evropského prostředí a realizaci významně zásadnějších opatření proti nelegální migraci (příprava na migrační vlny, které nevyhnutelně přijdou), provedení důrazných změn ve smyslu zvýšení ochrany schengenské hranice, pro nekompromisní dodržování platné evropské zákonnosti a k razantnímu zastavení již zmíněné plíživé islamizace evropského prostředí. V tomto smyslu bude i Francie v poněkud jiném postavení a tandem „MM“ (Merkel–Macron) bude muset jednat mnohem méně arogantně a mnohem vnímavěji vůči národům střední a jihovýchodní Evropy. Věřím, že přichází doba i k provedení zásadních, tedy i personálních, reforem v Bruselu. Musím zdůraznit, že o naší roli v EU, o naší budoucí roli, pokud jde o posílení naší národní suverenity a autority, nerozhodují výsledky voleb u našich sousedů, o tom si rozhodujeme my sami! V říjnu budeme rozhodovat o tom, jak bude vypadat naše vláda, kdo bude premiérem a třeba i ministrem zahraničních věcí, kdo za nás bude bojovat na evropském fóru, o tom, kdo bude schopen vyjednat mnohem efektivnější spolupráci v rámci především zemí V4 atd.

A v roce 2019 budeme my sami rozhodovat o tom, kdo nás bude reprezentovat a kdo bude prosazovat naše zájmy v europarlamentu!

číslo 9 kandidátky ANO v JMK

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy