Paroubek: Británii čekají předčasné volby

20.04.2017 8:32

Britská premiérka T. Mayová využila příznivé nálady, která ve Velké Británii pro její stranu nyni panuje, a vyhlásila na 8. června tohoto roku termín předčasných parlamentních voleb.

Paroubek: Británii čekají předčasné volby
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V průzkumu veřejného mínění, který byl agenturou Bloomberg zveřejněn prakticky současně s tím, kdy Mayová oznámila, že ve Velké Británii dojde k předčasným volbám, se ukazuje obrovský odstup ve volebních preferencích dvou největších politických stran, tedy konzervativců a labouristů.

Konzervativní strana má podle tohoto průzkumu 44 % hlasů, a naopak labouristé mají podle tohoto průzkumu pouze 23 % hlasů. Pokud by tyto poměry sil zůstaly zachovány i v nadcházejících předčasných volbách, znamenalo by to ohromné vítězství toryů nad labouristy, a to rozdílem několika set mandátů v Dolní sněmovně.

Tak rozhodné vítězství konzervativců by po jejich porážce v lidovém hlasování o brexitu v červnu minulého roku čekal jen málokdo. T. Mayová svou stranu stabilizovala, dala jí určitou náplň, byť s ní třeba příliš nesouhlasím, pokud jde zejména o řešení brexitu. A hlavně, labouristická strana se zmítá v rozporech mezi poněkud příliš levicově zaměřeným lídrem strany J. Corbynem, a zdrcující většinou poslaneckého klubu v Dolní sněmovně. Voliči nemilují rozdělené a hádající se strany…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…