Primátor Fink: Město se ve svém konání ničeho protizákonného nedopustilo

10.02.2017 9:50

Vyjádření primátora Zdeňka Finka k dění kolem CTP Invest

Primátor Fink: Město se ve svém konání ničeho protizákonného nedopustilo
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Hradce Králové Zdeněk Fink

Počátkem ledna jsem byl politickými kluby pověřen jednáním se zástupci společnosti CTP Invest, která rozestavěla bez stavebního povolení haly v lokalitě Parlament. Krátce po tomto jednání jsem zastupitele města o výsledku informoval veřejně na zasedání 31. ledna. Zastupitelům jsem sdělil, že s největší pravděpodobností se společnosti CTP Invest podaří haly dopravně obsloužit z druhé strany po soukromých pozemcích stavbou nové křižovatky. Firma začala stavět v rozporu s územním rozhodnutím a bez stavebního povolení, na což tady v Hradci Králové nejsme zvyklí.

CTP Invest nebude nejspíš potřebovat městskou komunikaci, kterou jsme jim v zastupitelstvu odmítli pro tento účel poskytnout. Celá věc se tím trochu posouvá do jiného světla, protože firma nejspíše svého dosáhne. My jsme jí vloni v zastupitelstvu její další konání znemožnili tím, že od nás nedostala kladné rozhodnutí o využití městského pozemku k dopravnímu obsloužení, což je plně v kompetenci samosprávy města. Znemožnit firmě tímto její další počínání asi motivovalo většinu z nás, kdo jsme v zastupitelstvu byli proti využití městské komunikace.

Předsedy politických klubů jsem vyzval, pokud by někdo z nich měl pocit, že se názory v klubu pod hrozbou soudu a možnosti zanechání dluhu do budoucna mění, můžeme se k celé věci na zastupitelstvu dne 28. února vrátit. Do této doby však žádný ze zastupitelských klubů nedal podnět k vrácení této věci do zastupitelstva, přestože město již obdrželo předžalobní výzvu a v nejbližších dnech podle dostupných informací dostane pravděpodobně už i žalobu.

Ve světle skutečností, že firma CTP Invest areál nejspíše dopravně obslouží z druhé strany, dostaví ho a zprovozní, zvažuji ještě jednou záležitost do zastupitelstva vrátit k hlasování, pokud tak neučiní nějaký jiný zastupitel. Přestože se město ve svém konání ničeho protizákonného nedopustilo, poslala společnost CTP Invest předžalobní výzvu, podala žalobu, píše o výši náhrad. Rozhodnutí soudu nelze předjímat, ale i přes velmi malou pravděpodobnost vítězství firmy ve sporu s městem je pro nás otázkou, zda i tato jejich malá šance na vítězství, která je pro nás zároveň finanční hrozbou, by nás měla nechat do budoucna klidnými. Už za čas bude o této finanční hrozbě rozhodovat soud.

MUDr. Zdeněk Fink
primátor města Hradec Králové

MUDr. Zdeněk Fink

  • BPP
  • 1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • krajský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy