Sládek (SPR-RSČ): Zvrhlost a odporná zvrácenost se sápe po 350 000 korun měsíčně

04.03.2017 16:48

Exekutor průměrně bere 150 tisíc korun měsíčně, tj. více než soudci, poslanci i senátoři. Prezidentka Exekutorské komory Pavla Fučíková ale prohlašuje, že jsou podhodnocení. A požaduje, aby byla exekutorům zajištěno alespoň 350 tisíc korun měsíčního platu.

Sládek (SPR-RSČ): Zvrhlost a odporná zvrácenost se sápe po 350 000 korun měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Nejenom proto, že takový exekutor má plno pohůnků, kteří mu pomáhají v jeho špinavé činnosti, pro kterou by byl název práce pošpiněním všech ostatních pracujících lidí, ale že prý je jeho práce nebezpečná. Přitom jde o zloděje podporované justiční mafií, kteří bezostyšně rozkrádají movité věci a nemovitosti pod nálepkou, že jde o majetek povinného, i když tomu tak mnohdy není. Tyto výhodné dražby přihrávají svým přátelům a sami sobě prostřednictvím nastrčených rodinných příslušníků.

Odhlédněme od samotného jména Fučíková a odhlédněme i od nekalých praktik za hranicí zákona, které třeba právě ona a jí podobní páchají každý den. Tito údajně podhodnocení popravčí mají na svědomí většinu z téměř dvou tisíc sebevražd v České republice a nespočet tragédií, o kterých se ani nikdo jiný, než nejbližší okolí nedozví. Pokud se někomu již z paměti vytratila jména původců tohoto zla, ze kterého vyrůstá nenasytná zvrhlost připomínám, že pro hlasovaly v podstatě všechny parlamentní strany, jak tak zvaně pravicové, tak i ty tak zvaně lidové, jako je sociální demokracie a strana lidová. Většina z těch, kdo tuto nelidskou úpravu podpořila, je dosud ve vedení státu.

Jediným řešením je postupovat naprosto rozhodně podle našeho programu. Zrušit soukromé exekutory, kteří si z lidského utrpení udělali pohádkově honorovanou živnost a radikálně přehodnotit zákonnou úpravu této oblasti. Naše řešení je velmi seriózní a měly by mu pozornost věnovat i ostatní politici, pokud jim skutečně záleží na spoluobčanech a jejich osudech. Proto je předkládáme znovu.

Bezhlavé půjčování komukoliv bez dostatečných záruk a uvážení rizik neprospívá společnosti a způsobuje problémy s velkou částí populace. Výsledkem jsou exekuce, ničení kariérního i osobního života. Mnohdy tragický dopad má takováto situace i na rodiny a děti.

Stát nepřispívá nikomu na bydlení, ošacení, stravování, dopravu a další náležitosti potřebné k řádnému životu. To zajišťuje každý občan nebo rodina svojí prací. Z tohoto důvodu stát také nemůže být prostředníkem a zneužívat svoji moc při vyřizování dluhů tím, že dokonce předá výkon této pravomoci soukromým podnikatelům.

Exekuce v současné podobě způsobují psychické utrpení, rozvrat rodin, psychické problémy dětí, ztrátu nejen osobního majetku, ale i bydlení a možnosti dalšího vzdělávání.

Zisk je odměnou za riziko, pokud není žádné riziko, není možný a morální ani zisk. Z tohoto důvodu je věcí půjčovatele (věřitele), aby si ověřil solventnost a spolehlivost vypůjčitele (dlužníka). To by mělo vést půjčovatele k zodpovědnosti. Riziko nezodpovědného půjčování tedy nese půjčovatel.

V případě, že nesplatí vypůjčitel dluh a nabyde právní moci soudní rozhodnutí může být exekuce vedena jenom na výlučný majetek dlužníka.

Nesmí být postižen majetek manžela nebo dětí. Nesmí být postižena jediná nemovitost, která je rodinou a rodinnými příslušníky používána k bydlení. Exekutor nesmí vstupovat do obydlí, které je vyňato z exekuce podle předchozí věty.

Zabaveny mohou být jenom peníze, účty povinného. Nemovitosti mohou být zabaveny jen pokud jsou ve výlučném vlastnictví povinného a nepoužívá je rodina povinného k trvalému bydlení, tj. druhá a každá další nemovitost.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…