Vícha (ČSSD): Města jsou zatěžována stále větší administrativou, na kterou jim stát nedává finance

18.04.2017 10:50

Členové Ústavně-právního výboru Senátu zavítali na začátku dubna na třídenní pracovní cestu do Moravskoslezského kraje, aby se seznámili s aktuálními regionálními problémy, fungováním zákonů v praxi a od zástupců měst i institucí získali návrhy na řešení „legislativních komplikací“.

Vícha (ČSSD): Města jsou zatěžována stále větší administrativou, na kterou jim stát nedává finance
Foto: ČSSD
Popisek: Předseda Senátorského klubu ČSSD Petr Vícha

V Karviné se zajímali o místní nemocnici s poliklinikou a její personální situaci. Absolvovali prohlídku zdejšího gynekologicko-porodního oddělení a špičkově vybavené a vysoce specializované oční ambulance a besedovali se zástupci Slezské diakonie v Karviné a Probační a mediační služby Karviná. „Obdrželi jsme při debatě poměrně velké množství podnětů pro vylepšení, upřesnění či nápravu právních předpisů,“ sdělil předseda výboru Miroslav Antl.

Senátoři navštívili také Okresní soud v Karviné a také zdejší věznici se zvýšenou ostrahou, kde jsou umístěni ti nejhorší zločinci včetně těch s doživotním trestem a kde přechodně přebýval i Jiří Kájínek. „Od vedení soudu, státního zastupitelství i zdejšího policejního sboru jsme získali další legislativní podněty k nápravě stávající praxe a také k urychlení a zjednodušení trestního procesu,“ doplnil Antl.

Pracovní cestu zakončili senátoři v Bohumíně. Navštívili nejen radnici, ale také sportovně-rekreační areál Bospor s Penzionem ve věži, problémové lokality se soukromými ubytovnami i zrekonstruovaný městský secesní dům Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně. „Návštěva předsedy Senátu Milana Štěcha i Ústavně-právního výboru v čele s Miroslavem Antlem byla zaměřena především na seznámení s problematikou ubytoven a vyplácení doplatků na bydlení, kterou jsme nedávno projednávali v Senátu, a s dalšími problémy měst a obcí, které souvisejí s legislativou. Města jsou zatěžována stále větší administrativou, na kterou jim stát nedává finance a je dobré, když se s tím kolegové přímo v praxi seznámí. Pomůže jim to pak při hlasování ve prospěch obcí,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…