Vlivný jihočeský podnikatel slavil narozeniny. S ministrem, poslanci a stovkou hostů

05.07.2013 17:45

Pavel Dlouhý, jinak přezdívaný kníže z Hluboké, oslavil 60. narozeniny. Server Lidovky.cz při té příležitosti zjišťoval podrobnosti o akci. Většina hostů tvrdila, že se nejedná o megalomanskou akci a že to není schůzka vlivných lidí. Dalším zase vadil zájem novinářů.

Vlivný jihočeský podnikatel slavil narozeniny. S ministrem, poslanci a stovkou hostů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Starosta Hluboké nad Vltavou a senátor Tomáš Jirsa (ODS) označil zájem médií o Dlouhého za pražskou obsesi. Na dotaz na složení hostů odpověděl stroze: "Putin a Obama poslali zdravice, Merkelová blahopřejný telegram." Prý se jednalo o komorní akci.

Na oslavě bylo několik stovek lidí, prozradil Kuba

Ministr průmyslu a obchodu v demisi Martin Kuba (ODS) se prý u Dlouhého zastavil jenom na hodinu, popřál a pak pokračoval za rodinou. Jeho kariéra je přitom s Dlouhým velice úzce spjata.

Kuba ovšem vyvrátil tvrzení o komorní akci. "Na oslavě bylo několik stovek lidí," prozradil ministr Lidovkám.cz. Nejmenoval ale nikoho konkrétního. Nechtěl je prý vystavit podezření z něčeho nekalého.

U Dlouhého se plnila ušlechtilá přání

Na oslavě Dlouhého se také nepředávaly dary, ale docházelo k převodům peněz na podporu důchodového zařízení. To potvrdil poslanec ODS Václav Baštýř. „S radostí jsem naplnil jeho ušlechtilé přání. Byl to příjemný večer,“ uvedl.

Událost proběhla na Dvoře Vondrové u Hluboké nad Vltavou. Celý areál prý hlídala ochranka se psy a na statek vpouštěla pouze hosty uvedené v seznamu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

13:58 Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

Předvolební kampaň před eurovolbami vrcholí a hnutí SPD chystá ve čtvrtek velkou akci na pražském Vá…