Senátorka: Všichni chtěli přímou volbu. Teď se diví, že má Zeman sílu

02.07.2013 18:07

Dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová (BEZPP), která se při posledních krajských volbách stala skokankou republiky, si nemyslí, že Rusnokova vláda získá důvěru. V případě prezidenta mluví o horké jehle a v kauze Nagyová, která současný stav nastartovala, věří, že nikdo si není rovnější.

Senátorka: Všichni chtěli přímou volbu. Teď se diví, že má Zeman sílu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Dětská neuroložka a bývalá senátorka Alena Dernerová.

Všichni mluví o přímé demokracii a pak koukají jak puk. Asi tímto stylem kroutí Alena Dernerová hlavou, když se najednou na sněmovní půdě v posledních týdnech mluví o ohrožení parlamentní demokracie.  „Všichni chtěli přímou volbu prezidenta, tak nevím, čemu se diví. To přece mohli čekat, když  vše bylo šito horkou jehlou. Prezident má nyní silný mandát!“ říká věcně a pro ParlamentníListy.cz dodává, že si ovšem nemyslí, že vláda Zemanova přítele Rusnoka získá důvěru.

„Ale to se dá čekat. Parlamentní strany se s tím nemohou smířit, nečekaly to,“ říká s tím, že nejen Zeman, ale celá kauza Nečase a Nagyové prostě všem vypálila rybník. „Věřím, že kauza paní Nagyové a spol. nebude pouze story. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu musí mít pádné důkazy. Zákony platí pro všechny stejně. Není rovný a rovnější,“ podotýká k pozadí policejního zátahu na sněmovní půdě a u šéfky Nečasova kabinetu.

Manévruje tam, kde to dolní sněmovna umožňuje

Legitimní by podle Aleny Dernerové rozhodně byly předčasné volby. „Ale to by se měla rozpustit sněmovna... Vlastně vše je v rukou dolní sněmovny.“ myslí si senátorka: „Pan prezident se pohybuje v prostoru, který mu nabízí dolní sněmovna. Jeho postup není neústavní,“ uzavírá pragmaticky politička, která se při posledních krajských volbách dostala z nevolitelného 55. místa kandidátky Severočechů.cz na její čelo, takže předběhla i lídra hnutí, milionáře Jiřího Zelenku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…