Klasnová: Stydím se, že můj nejoblíbenější časopis je Apetit

18.08.2010 22:49

Místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová se rozpovídala o svém soukromí. Ráda prý vaří, zajímá se o kulturu a o zvířata. O dětech zatím neuvažuje.

Klasnová: Stydím se, že můj nejoblíbenější časopis je Apetit

Partnerka ministra dopravy Víta Bárty Kateřina Klasnová se zatím nechystá stát se matkou. „Moji synovci na mě působí jako ta nejspolehlivější antikoncepce. Dominikovi je už jedenáct a dostává se do věku, kdy na všechno říká, že je mu to jedno, ale dvouletý Erik je opravdu roztomilý. I když si to s nimi docela užívám, vždycky se pak ráda vracím," uvedla třiatřicetiletá politička v rozhovoru pro Právo.

S manželem Vítem Bártou se seznámila už v šestnácti letech, když jako studentka elektrotechnické průmyslovky dělala v rámci brigády uvaděčku ve Státní opeře. Bárta ji ale tehdy nezaujal. Do oka si padli až za deset let.

Vítek se zdál přísný a nepříjemný

„Že to mezi námi zajiskřilo, bylo pro mě až nečekané, protože jsem do té doby nevěděla, co si o něm mám myslet. Měla jsem na něho haló efekt jako na člověka, který vám na první pohled moc nesedne. Byl docela přísný a ne vždycky příjemný. Pak jsem byla překvapená, jaký je citlivý a chytrý. Rozumíme si hodně ve vztahu k historii a ke kultuře," řekla k tomu Klasnová.

Právě ze zájmu o místo, kde bydlí, vstoupila do komunální politiky. Tvrdí, že se na místní úrovni politik naučí pokoře vůči lidem, protože je vždycky na očích svým sousedům. „Když jsem šla ze zastupitelstva, kolikrát mě někdo potkal a ptal se, co jsme tam zase vyváděli," uvedla příklad.

První míchaný nápoj měla až v pětadvaceti letech

Potrpí si prý na dobré jídlo a pití. První míchaný nápoj ochutnala až ve svých pětadvaceti, když jí ho koupil její nynější manžel Vítek, jak o něm familiárně hovoří. K restauracím je mírně skeptická.

„Často si totiž venku postesknu, že bych si to připravila líp. Trošku se stydím, že můj oblíbený časopis je Apetit. Pořád si připadám nevhodně, že si ho kupuju, ale většinou nikdy nevařím podle receptů, jenom se inspiruju a potom různě experimentuju. Vždycky záleží na kvalitě surovin. Pokud máte hodnotné maso, čerstvé ovoce a zeleninu, nemůžete udělat chybu."

Hledala jsem smysl bytí, tak jsem šla na religionistiku

Přestože Klasnová začínala na průmyslovce, zlákaly ji humanitní obory a začala studovat religionistiku. „Hledala jsem nějaký smysl bytí, což mi tehdy připadalo důležitější než vystudovat nějaký praktický obor. Nenajdete žádnou civilizaci, která by neměla vztah k posvátnu," říká místopředsedkyně. V boha prý věří, ale nemá potřebu se hlásit k nějaké církvi.

Jako malá se toužila stát zvěrolékařkou. Později ale zjistila, že ji vadí krev a smutné příběhy nemocných zvířátek by asi také neunesla. S manželem alespoň chovají dva Parson Russel teriéry. O Vánocích měli štěňata, pochlubila se místopředsedkyně sněmovny.

Více:

Akty udělají víc než deset článků, míní Klasnová. Feministka souhlasí

Klasnové vyčítají blond vlasy. Už je zvyklá

Pozorování: Bárta sahá Klasnové na zadek. Ve sněmovně

Klasnová odmítla BMW se šoférem. Jezdí jako Bean

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…