Martinů věří, že Klaus stojí na jeho straně

02.12.2010 9:32

Policejní prezident Oldřich Martinů, kterého před několika dny vyzval ministr vnitra John k rezignaci, se kvůli tomu sešel s Václavem Klausem. Věří, že jej podpoří. Premiér Nečas zvažuje schůzku společně s ministrem Johnem i Martinů.

Martinů věří, že Klaus stojí na jeho straně

Policejní prezident Oldřich Martinů je přesvědčen, že Václav Klaus stojí na jeho straně. Ten se k případu policejního šéfa, kterého ministr vnitra Radek John vyzval k rezignaci, vyjádřil neurčitě. Martinů přesto vnímá jako otevřené gesto, že jej prezident vůbec přijal.

Martinů považuje za úspěch, že jej Klaus vůbec přijal

"Jako prezident republiky musím dbát na kontinuitu fungování České republiky a policejní prezident je pro mě hodně vysoká funkce," stojí v Klausově prohlášení, které zaslal médiím.

Předchůdce Oldřicha Martinů Husáka a Koláře, kteří se před svým koncem ve funkci taktéž domáhali schůzky s hlavou státu, ale prezident nepřijal.

John: Nečas je pod vlivem Langera

Kvůli výzvě k Martinů odchodu se strhl i boj ve vládní koalici. Premiéra Petra Nečase pobouřilo, že vicepremiér a ministr jeho vlády Radek John s ním tento návrh na odvolání předem neprojednal. John se pro změnu obořil skrze média na předsedu vlády, který je prý pod vlivem exšéfa rezortu vnitra Ivana Langera. Podle Johna za Nečasem třikrát týdně dochází a snaží se ovlivnit chod ministerstva.

Langer: John nemá vizi

Někdejší ministr vnitra Langer má ke krokům svého nástupce výtky. Podle něj totiž Radek John nepředložil žádnou vizi, kritizuje Langer, který tak obhajuje Martinů. Aby ne. Za dosazením do funkce policejního prezidenta Oldřicha Martinů totiž stojí právě Langer.

Premiér Nečas slíbil, že se kvůli návrhu na odvolání policejního šéfa setká s ministrem Johnem a celou záležitost společně projednají. Nyní hodlá ke schůzce přizvat i samotného Martinů.

Budoucnost v čele policie

Pokud by Martinů podporu Václava Klause nebo i Petra Nečase nakonec skutečně získal, pořád nad ním bude stát ministr vnitra a jeho náměstek. Podle těch je Martinů špatným šéfem policie a je odpovědný za mizerný stav policejního sboru.

Dále:

Martinů: Názory Klause vezmu v potaz při rozhodování o rezignaci

John chce, aby policejní prezident Martinů rezignoval

Tance kolem šéfa policie? Důvody nemusí být ty Johnovy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…