Politoložka Dvořáková: Oslabený Vondra již nic nevyřeší

28.03.2011 8:26

Podle politoložky Vladimíry Dvořákové ministr obrany Alexandr Vondra výrazně oslabí, pokud ve funkci zůstane a nebude schopen dokončit své tažení proti korupci na ministerstvu.

Politoložka Dvořáková: Oslabený Vondra již nic nevyřeší

O dalším politickém osudu ministra obrany Alexandra Vondry, jenž je také místopředsedou ODS, bude v pondělí odpoledne jednat výkonná rada ODS.

"Ať již Vondra zůstane, znamená to konec vyšetřování korupce na ministerstvu obrany. Zůstane velmi oslaben, radši bych byla, kdyby odešel," povzdechla si profesorka politologie Vladimíra Dvořáková v ČT. Na ministerstvo by pak měl nastoupit někdo s čistým štítem.

SLEDUJEME téma kauza Vondra
Klausovská revue: Vondro, neodstupuj. Nejsou žádné důkazy

Podle Dvořákové není Vondra typickým "odésákem", ale jeho odvolání z ministerské funkce by bylo výrazným oslabením celé ODS, protože strana již přišla o ministra Pavla Drobila, který je rovněž místopředsedou strany.

SLEDOVALI jsme Kauzu Drobil

Dvořáková upozornila právě na to, že Vondrovým odchodem by posílil místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek. K celé situaci ve vládní koalici dodala, že je velmi obtížné vztahy mezi koaličními partnery z politologického hlediska analyzovat. "Každý na někoho něco má," charakterizovala atmosféru mezi vládními kolegy Dvořáková s tím, že to začíná být specifikem současné české společnosti.

Dvořáková nedávno pro ParlamentníListy.cz uvedla, že politická garnitura vykazuje znaky chování mafie. „V podpalubí roste nespokojenost, ale na palubě Titaniku se tančí. Lidi jsou naštvaní, že politici neřeší věci, které by měli, a místo toho provozují hrátky, kdo co na koho ví. To jsou praktiky mafie, ne státní správy," řekla Dvořáková ParlamentnímListům.cz.

Psali jsme:
Kauza Vondra: Lidé si všimnou, jakou má Kalousek moc
Ani Schwarzenberg už Vondru na jednání K9 nechce
Alexandr Vondra žádné problémy nemá. Podívejte se na Wikipedii

Reprofoto: ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …