Všechno jedna pakáž, zní na internetu o politicích

19.04.2011 22:58

Měla by přijít další defenestrace! Výrok, který se poslední dobou stále častěji objevuje v diskusích na zpravodajských serverech a sociálních sítích. Jak moc jsou Češi na internetu naštvaní na svou politickou reprezentaci?

Všechno jedna pakáž, zní na internetu o politicích

Vláda během posledních událostí popularitu nenabrala. Naopak. Na Facebooku vznikla řada stránek, skupin a událostí vyzývajících vládu k demisi. Jedna z těchto událostí, kterou založila Strana pro bezpečnost občanů, nese dokonce název Revoluce!!!. Tato akce je plánována na 17. listopad 2011 a facebookoví uživatelé se na jejích stránkách ptají: „Proč až v listopadu?".

Na to, jak bude Facebookem očekávaná revoluce v režii Strany pro bezpečnost občanů v listopadu vypadat, si čtenáři ParlamentníchListů.cz musí ještě pár měsíců počkat. Nicméně ani v blízké budoucnosti nebudou kritici vlády zahálet.

Většina skupin na Facebooku by se totiž spokojila s pouhou vládní demisí. A aby svým názorům dodaly důraz, plánují různé „protivládní" facebookové skupiny připojit se k demonstraci proti vládní reformám. Ta se uskuteční 7. května pod záštitou iniciativy Nespokojených občanů a sdružení ProAlt.


Energetický protest má zjistit počet nespokojených

Někteří z facebookových nespokojenců tak na začátku května vyrazí do ulic, ovšem ani ti méně dobrodružní nebudou zahálet. Alespoň v to doufají organizátoři facebookové akce Uvaříme vládu, která se uskuteční 20. dubna mezi osmou a jedenáctou večer a k níž se dosud přihlásilo 166 účastníků.

Půjde o skutečně netradiční protest - všechny, kteří se do něj budou chtít zapojit, organizátoři vyzývají: „Zapněte dne 20. dubna (ve středu) v osm hodin večer spotřebič o výkonu alespoň 1 000 wattů (konvice, trouba, vysavač, žehlička, mikrovlnka....) po dobu 15 minut. Zatížení elektrické sítě lze sledovat na stránce ČEPS. Pokud zapneme spotřebič v danou dobu, projeví se to výkyvem odběru a podle toho poznáme počet účastníků protestu. Uvařme vládu!"

Související: Komunisté budou zapínat sporáky. Koho štve vláda, přidá se


Znechucení vládní krizí přerostlo ve znechucení celou politikou

Svou nespokojenost se současnou vládou však vyjadřují nejen malé strany a aktivistická sdružení. V diskusích na zpravodajských serverech se pod články o situaci ve vládě objevují od vypuknutí vládní krize stále odmítavější komentáře nejen vůči současné vládě, ale vůči celé politické reprezentaci. „Předčasné volby ničemu nepomůžou, není totiž koho volit, je to všechno jedna pakáž!!!" píše například jeden z nespokojených občanů a vyjadřuje tak, jaký názor na internetu převládá.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …