Nechci být legislativní Mičurin, tvrdí nový šéf dopravy

04.05.2011 18:37

Proslulému ruskému šlechtiteli a ovocnáři Ivanu Vladimiroviči Mičurinovi se nový šéf dopravy přibližovat nechce. V navrhované legislativě tak hodlá být úsporný.

Nechci být legislativní Mičurin, tvrdí nový šéf dopravy

Nový ministr dopravy Radek Šmerda chce být ohledně návrhů předkládaných zákonů opatrný. "Nechci být legislativní Mičurin," uvedl ve středečních Impulsech Václava Moravce.

Bártovi to předá v mašličkách

V pořadu také sdělil, že ač si váží vedení resortu, je připraven, že jej zase předá jeho bývalému šéfovi Vítu Bártovi. "Až se očistí, bude to tam mít připraveno v mašličkách," sdělil s úsměvem v rozhlase Šmerda.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Šmerda odvolal Hanzelku. Nahradí ho Knězů

Uvedl také, že výměna náměstka ministra dopravy Karla Hanzelky za Jakuba Knězů nebyla poslední personální změna, kterou provedl. Ty další však prý budou už pouze dílčí.

Konec osoby blízké?

Nový ministr  v pořadu také uvedl, že už do dvou týdnů možná předloží návrh na konec institutu osoby blízké, který motoristé často zneužívají.

„Můžu se pokusit získat pro tento návrh podporu ve vládě. Podporuji tento návrh,  přijde mi v pořádku zajistit nebo zakotvit jakousi objektivní odpovědnost provozovatele vozidla, nikoli ovšem s tím, že bude sankcionovaná za přestupky, ale bude tam objektivní odpovědnost, ať si to - zjednodušeně řečeno- potom vyřídí tu pokutu s tím, kdo opravdu reálně řídil."

Pirát silnic Šmerda

Šmerda se v rozhlase ale také přiznal k tomu, že ač řídí řesort zabývající se řízením dopravy, sám se v minulosti "pyšnil" trestným bodem za překročení povolené rychlosti.

"V tuhle chvíli nemám žádný trestný bod. Svého času jsem měl jeden, ten mi byl vymazán za slušné chování  bod za překročení rychlosti," pochlubil se v rozhlase Šmerda.

Více čtěte:

Foto: army.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…