Nečas prý uplácel. Trafiky pro rebely ODS šetří policie

25.03.2013 7:02

Policie šetří kauzu údajného uplácení lukrativními posty za odchod tří bývalých poslanců ODS ze sněmovny jejich stranickým předsedou a premiérem Petrem Nečasem.

Nečas prý uplácel. Trafiky pro rebely ODS šetří policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Šnajdr s Fuksou oznámili složení poslaneckého mandátu

"Tento týden byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z podplácení, přijetí úplatku, případně i nepřímého úplatkářství a bude probíhat prověřování věci," řekla deníku Právo šéfka Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Šárka Pokorná.

Státní zástupci původně v trestním oznámení advokáta Václava Lásky na Petra Nečase, Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksu podezření z trestného činu neobjevili. Nadřízené Městské státní zastupitelství v Praze ale nařídilo, aby podnět předali policii. Obviněn zatím nebyl nikdo.

Trafika jako úplatek

Podle trestního oznámení je možné, že Nečas dotyčné politiky uplatil "trafikami" v polostátních firmách za to, že se vzdali poslaneckého mandátu před hlasováním o daňovém balíčku vlády.

Fuksa, Šnajdr i Tluchoř totiž patřili ke skupince vzbouřených poslanců ODS, kteří daňový balíček nechtěli svými hlasy podpořit. Po vyjednávání a po kongresu ODS všichni tři položili mandát.

Dva ze tří mužů už usedli na lukrativních místech ve státních firmách. Šnajdr působí v dozorčí radě společnosti ČEPRO, Fuksa je nyní ředitelem Českého aeroholdingu. V souvislosti s Tluchořem se hovořilo o ČEZu, žádné místo ovšem zatím nedostal a sám podobné informace popírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…