Tvoje tvář má známý hlas mohla Čvančarovou katapultovat na Kavčí hory. Ke vzteku hodně známých moderátorek. Jenže co se nestalo…

26.11.2020 4:43

Už sedmá řada show Tvoje tvář má známý hlas je u konce. Vítězkou se stala herečka Jitka Čvančarová, která porotu naposledy uchvátila jako Susan Boyle. Předtím se divákům na Nově představila jako Adele nebo Madonna. ParlamentníListy.cz se na to konto obrátily na svůj veřejnoprávní zdroj, abychom zjistili, jestli úspěch Čvančarové nevyužije právě ČT.

Tvoje tvář má známý hlas mohla Čvančarovou katapultovat na Kavčí hory. Ke vzteku hodně známých moderátorek. Jenže co se nestalo…
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jitka Čvančarová

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí
„Osobně? Vůbec bych nebyl proti, je to výrazná žena, je ostrá, zažil jsem její nekompromisnost i obětavost, takže bych vůbec nebyl proti, kdyby měla možnost se na obrazovce ČT objevit. Pravda je ale ta, že například ve zpravodajství není prakticky žádná šance, i kdybych se na hlavu stavěl, ta provázanost na hosty, experty je taková, že už i placený taxikář ví, kam pojede. Navíc si myslím, že by ji mezi sebe nevzaly hlavně ženy,“ povzdechl si náš zdroj.

Ten na veřejnoprávní ČT působí ve vysoké pozici mnoho let. „Z pravidelných setkání s Petrem Dvořákem nemám pocit, že bychom hledali nové tváře, jako to dělá Nova. Mám pocit, že Petr už rezignoval, nemá sílu bojovat, je to vidět, ale o tom až jindy,“ sdělil.

Připomeňme, že právě Jitka Čvančarová se jako jedna z mála umělkyň objevuje prakticky na všech hlavních stanicích už přes deset let. Od roku 2004 moderovala na Primě pořad Autosalon. V roce 2010 soutěžila s Lukášem Hojdanem ve čtvrté řadě taneční show veřejnoprávního programu ČT1 StarDance… když hvězdy tančí a v roce 2020 pilovala své pohybové a pěvecké dovednosti na Nově.

Náš zdroj z ČT poznamenává, že zpravodajství by pro Jitku Čvančarovou nebylo. „Nora Fridrichová se zbavila i chlapů, kteří tam dělali, co si tak vybavuji, ta se svého pořadu nevzdá, ale pokud by Jitka Čvančarová měla být tváří nějaké takové publicistiky, vůbec bych nebyl proti. Říkám znovu, že jsem ji několikrát potkal a poznal osobně, charakterově se mi oproti zákulisním hrám uvnitř zpravodajství mnohem víc líbí, je přímá a razantní, je věrohodná i důvěryhodná,“ doplnil.

Kromě tohoto hlasu se ParlamentníListy.cz podívaly i na on-line diskuse, které se týkají právě vítězství Čvančarové. A jak bývá tento prostor často plný urážek a nadávek, v případě zmíněné herečky nastal opak. Redakce nenašla ani jednu negativní zmínku na její novácké angažmá.

„To byla taková krása, že jsem snad ani nedýchala, když Jitka Čvančarová zpívala. A srdce na dlani. Děkuji, tisíckrát děkuji a skláním se před obrovským talentem Jitky Čvančarové,“ netajila se obdivem k vystoupení jedna z fanynek této show na Facebooku. Ale rozhodně nebyla jediná. „Pro mě nejlepší vystoupení. Jitka po celou dobu vystihla každého interpreta tak, jak měla. Vzhledem, podáním, gesty. Je neuvěřitelný talent,“ píše další. „Tak to byl zážitek… prořvat poslední píseň... jako to bylo fakt luxusní a nádherný a emoce dělaly své,“ vyjádřila se jiná diskutující.

Pod příspěvkem se objevilo víc než šest stovek komentářů, vesměs pozitivních. „Tohle byl opravdu dojemný konec této úžasné řady. Jituška je nejen skvělá herečka, ale i úžasná zpěvačka, velmi citlivá žena a anděl pro spoustu dětí po celém světě a já si jí moc vážím,“ stojí například v diskusi. „Začnu asi blbě, můžu s paní Jitkou nesouhlasit v názorech na dění v politice, ale to je jiná, ale tohle vystoupení byla opravdu pecka, nádhera, Myslím, že strčí do kapsy i nějakou tu zpěvandu,“ obdivuje výkon Čvančarové další z mnoha.

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí
Totožná vyjádření bylo možné dohledat i na Twitteru nebo pod videi na serveru YouTube.com. „Jsem rád, že vyhrála Jitka,“ uvedli shodně někteří z pisatelů.

Jitka Čvančarová se kromě umělecké činnosti pravidelně věnuje i politice. Během první prezidentské volby v roce 2013 v televizní diskusi podpořila neúspěšného kandidáta Karla Schwarzenberga. Jen pár okamžiků po skončení jí však začaly chodit hanlivé zprávy. V nich ji především anonymové nazývají kolaborantkou, vlastizrádcem a nacistickou prostitutkou. Herečka po Zemanovi žádala omluvu za jeho výrok adresovaný knížeti. Připomeňme, že Zeman tehdy na adresu šlechty uvedl, že „knížata měla právo první noci a díky tomu zdegenerovala, protože své nevolnice nemusela znásilňovat, vydávat na to energii. Zatímco my zemani jsme si právo, nejen v sexuální oblasti, museli vždycky těžce vybojovat, a proto jsme nezdegenerovali.“ Herečka se v diskusi TV Nova ohradila, že tedy nepřímo řekl, že znásilňovali. Chtěla proto omluvu, přičemž ji Zeman odbyl tím, že jen popisoval historickou situaci.

V červnu 2019 pro změnu v srdceryvném projevu vystoupila na demonstraci na Václavském náměstí. „Protože nejste lhostejní,“ vysvětlila svou účast a podporu. Lidé na náměstí podle ní mají rodiny a chtějí žít svůj krásný život. „Jste často introverti, kterým nedělá dav dobře, a přesto jste tady, nejste někde na plovárně,“ pochválila. Ona sama to prý cítí stejně jako oni. „Stejně jako mě i vás v dětství správně naučili význam slov, jako je čest, jako je pravda.“ Pak se jí zlomil hlas, neboť tato slova jsou prý dnes vnímána jako nadávky, ale ona od nich neustoupí. „Už jsem ve svém životě poznala, že zrada bolí víc než smrt, a já nezradím význam těchto slov, jako je pravda, láska, čest, vlastní zodpovědnost. Protože to jsou slova, která tvoří svobodu, jsou základem demokracie, a proto význam těchto slov známe,“ uvedla za stoupajícího aplausu podporovatelů Milionu chvilek pro demokracii.

Herečka je známá především z filmů Nabarvené ptáče, Muži v naději, Hodinový manžel nebo Bestiář. Střihla si taky roli v seriálu Četnické humoresky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…