Autodrom přivítá o víkendu MČR a MSR silničních motocyklů

11.07.2017 18:30

Velký okruh mosteckého autodromu přivítá o víkendu 15. až 16. července Mistrovství ČR a SR silničních motocyklů. Záštitu nad závody v Mostě, jež byly součástí zrušeného mezinárodního šampionátu MOTOCh (dříve Alpe Adria), přebírá Autoklub ČR, Slovenská motocyklová federace a společnost AUTODROM MOST. Ukončení šampionátu zdůvodnil v prohlášení jeho promotér, agentura Slovakia Racing, ekonomickými problémy.

Autodrom přivítá o víkendu MČR a MSR silničních motocyklů
Foto: Miroslav Grusa
Popisek: Závod silničních motocyklů

Přípravy a organizace závodu se ujala společnost AUTODROM MOST. „Vše nyní musíme zvládnout v rekordním čase. Pro podnik už se podařilo získat zvláštní ustanovení. Jezdci a týmy najdou jeho znění a také přihlášku na závody na webových stránkách www.autodrom-most.cz,“ uvedl sportovní ředitel společnosti Michal Marek.

Divákům se představí jezdci tříd 125 Sport Production, 125GP / Moto3, Superstock 600, Supersport, Superstock 1000 a Superbike. „Vstupné nevybíráme, fanoušci si tedy mohou vychutnat souboje silných strojů na dráze zdarma. Mají navíc přístup do paddocku, takže mohou sledovat i atmosféru před jednotlivými závody v zázemí týmů. Chybět nebude ani nabídka občerstvení,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Foto: Jiří Škaloud

Zatímco sobota bude patřit volným tréninkům, kvalifikacím a prvnímu závodu, v neděli ostré souboje o mistrovské body vyvrcholí.

Foto: Miroslav Grusa

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:

14. – 16. 7. - MČR a MSR silničních motocyklů
21. – 23. 7. - The Most Czech Minibike Weekend
28. – 30. 7. - The Most Europe Minibike Weekend
01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…